Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google står over for erstatningskrav på 185 milliarder kroner

Ved to retssager møder søgemaskinegiganten Google krav om 185 milliarder kroner for sin adtech-praksis.

Google-ejeren Alphabet står over for erstatningskrav på 25,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 185,6 milliarder kroner.

Det er den samlede sum af erstatningskravene i en sag i Holland og en sag i England, hvor Alphabet er kommet i en retslig hårdknude grundet selskabets adtech-praksis.

En praksis, som blandt andet har været genstand for EU's karteltilsynsmyndigheder.

Det skriver Reuters.

Sagen drejer sig om, at Google menes at have misbrugt sin dominerende stilling på annoncemarkedet og unikke adgang til informationer til at begrænse konkurrencen fra andre aktører.

"Det er på tide, at Google tager sit ansvar og tilbagebetaler de skader, det har påført denne vigtige industri. Det er derfor, vi i dag annoncerer disse handlinger på tværs af to jurisdiktioner for at opnå kompensation til EU- og UK-udgivere," udtaler Damien Geradin anklagende advokat fra Geradin Partnere ifølge Reuters.

Begge retssager er betalt af den London-baserede Harbour, der driver forretning ved at finansiere retssager, skriver Techcrunch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere