Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Usikre tider for startups får tech-talenter til at søge mod store virksomheder

Sorte skyer trækker sammen om verdensøkonomien og rammer startups hårdt. Det får tech-talenter til i stigende omfang at søge mod de store virksomheder.

Tech-talenter har altid haft en forkærlighed for startups, hvor lønpakkerne var attraktive, og arbejdstiderne ekstremt fleksible.

Men nu rammer det økonomiske uvejr de mange startups, og det får stadig flere tech-talenter til at søge nye græsgange - og gerne hos store, veletablerede virksomheder. Det skriver Børsen.

Selskaber som Pandora og A.P. Møller-Mærsk oplever, at udviklingen er vendt.

“De seneste seks måneder har vi modtaget flere ansøgninger og hyret tech-talenter, som bevæger sig væk fra startups. De er tiltrukket af den stabilitet og de karrieremuligheder, som vi kan tilbyde,” forklarer Leo Hawkins, der står i spidsen for rekruttering hos Pandora.

Han siger dog samtidig, at det fortsat er en udfordring for Pandora at hyre tech-talenter.

Kristoffer Hvenegaard, ansvarlig for rekruttering i Danmark og Norden hos A.P. Møller-Mærsk, bekræfter, at tech-talenter nu i højere grad søger mod større virksomheder. Han mener, det både skyldes den markedssituation, start-ups befinder sig i, og at grænserne mellem store virksomheder og start-ups udviskes.

Ifølge Børsen ser man samme udvikling i New York i USA, hvor store etablerede finansvirksomheder i Wall Street nu får ansøgninger fra it-ingeniører, som arbejder for store tech-virksomheder, virksomheder inden for krypto og det øverste lag af start-ups.