Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Pas på med at lede efter snydekoder og hacks til spil: Links på YouTube førte til trojanere som Redline og andet skrammel

Snydekoder og hacks til spil er eftertragtede, men man skal passe på ikke at få en trojaner med i købet, som kan aflure passwords, brugerdata fra browsere, FTP-klienter og desktop messenger-apps.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky advarer nu om, at cyberkriminelle angriber spilentusiasters pc’er og konti.

Metoden er ganske enkelt at udnytte spillernes trang til at søge efter snydekoder og hacks på YouTube.

Herfra bliver spillerne lokket til at klikke på links, som indeholder såkaldte arkivfiler, som installerer en samling skadelig software - heriblandt trojaneren Redline.

Redline er en af de mest almindelige trojanere og kan blandt andet bruges til at stjæle passwords og brugeroplysninger fra browsere, FTP-klienter og messenger-programmer. Redline kan også sprede sig selv via spam-mail og tredjeparts-loaders.

Google meddeler ifølge Kaspersky, at de inficerede videokanaler på YouTube nu er lukket.

De spil, angrebene var centreret om, er blandt andet APB Reloaded, Crossfire, Day Z, Farming Simulator, Farthest Frontier, FIFA 22, Final Fantasy XIV, Forza, Lego Star Wars, Sniper Elite, Spider-Man med flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere