Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Pas på med at lede efter snydekoder og hacks til spil: Links på YouTube førte til trojanere som Redline og andet skrammel

Snydekoder og hacks til spil er eftertragtede, men man skal passe på ikke at få en trojaner med i købet, som kan aflure passwords, brugerdata fra browsere, FTP-klienter og desktop messenger-apps.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky advarer nu om, at cyberkriminelle angriber spilentusiasters pc’er og konti.

Metoden er ganske enkelt at udnytte spillernes trang til at søge efter snydekoder og hacks på YouTube.

Herfra bliver spillerne lokket til at klikke på links, som indeholder såkaldte arkivfiler, som installerer en samling skadelig software - heriblandt trojaneren Redline.

Redline er en af de mest almindelige trojanere og kan blandt andet bruges til at stjæle passwords og brugeroplysninger fra browsere, FTP-klienter og messenger-programmer. Redline kan også sprede sig selv via spam-mail og tredjeparts-loaders.

Google meddeler ifølge Kaspersky, at de inficerede videokanaler på YouTube nu er lukket.

De spil, angrebene var centreret om, er blandt andet APB Reloaded, Crossfire, Day Z, Farming Simulator, Farthest Frontier, FIFA 22, Final Fantasy XIV, Forza, Lego Star Wars, Sniper Elite, Spider-Man med flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital