Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

6G-teknologien er skudt i gang i Europa: Så meget hurtigere er det nye mobilnetværk

Sydkoreanske LG skyder 6G-netværksteknologien i gang i Tyskland med en række netværksforsøg.

Et år efter sine første forsøg er den sydkoreanske mobil- og telegigant LG i stand til at tredoble sin rækkevidderekord for afløseren til 5G-mobilnetværket, det kommende 6G, som en dag for alvor kommer til at se dagens lys.

I stedet for blot at nå 100 meter ud, som ved første forsøg, har LG været i stand til at sende et særdeles højfrekvent signal over 320 meter ud for Fraunhofer Heinrich Hertz Instituttet i Berlin.

Det er en milepæl for teknologien, der på sigt skal afløse 5G, da det gør det muligt at række de omtrent 250 meter, der skal til for at dække urbane områder både indendørs og udendørs med 6G-bølger, skriver selskabet.

6G-udviklingen er dermed skudt i gang i Europa, hvor selskabet mener at være tættere på at nå ekstreme overhastigheder på en terabyte per sekund.

”Med denne succesfulde demonstration er vi et skridt nærmere 6G-milepælen med terabit per sekund både indendørs og udendørs i bymiljøer,” lyder det fra selskabets CTO Kim Byoung-hoon.

Terabit-milepælen vil betyde, at der kan overføres data omtrent 50 gange hurtigere end over 5G, mens responstiden afkortes med 90 procent.

For at nå de vilde overførselshastigheder benyttes højfrekvente bånd mellem 155 og 175 gigahertz.

Med den øgede frekvens daler rækkevidden, hvorfor 6G-mobilnetværk vil kræve kortere afstand mellem basestationerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere