Artikel top billede

Det nye cylinderformede kamera fra Logitech hedder Brio 505 og er rettet mod business, og fås som ses også i lyserødt. (Foto: Logitech)

Test: Dette veldesignede webcam kan reelt alt det, som du har behov for

Test: Logitechs nye business webcam hedder Brio og kombinationen af god software og kvalitet pakket ind i et fint design, gør prisen attraktiv.

Når det mest vanskelige nærmest er at pakke enheden ud af plastikken inde i den lille papkasse, som Brio 505-kameraet bliver leveret i, så er det altså nemt at anvende.

Og selvom 505 kaldes for et business-webkamera, så kan det sagtens appellere til alle os semi-profesionelle hjemmekontor-entusiaster. Eller hvad vi nu skal kalde os.

For når prisen er 999 kroner, er vi ikke i den voldsomt billige ende. Men der er ikke desto mindre tale om en pris, der kan accepteres, når alle kameraets muligheder vejes med på vægten.

Cylinderformet i mange farver

Testeksemplaret af kameraet er i grafit grå og tak for det. Det ser både godt ud, og da alternativerne er lyserød eller hvid, er denne afdæmpede variant bestemt den, som jeg foretrækker.

Det cylinderformede kamera sidder med en magnet på en holder, der kan sættes fast på skærmen – helt traditionelt. Eller stilles på bordet med tape, der sidder på undersiden.

Magneten på holderen fungerer fint, men skal du dreje kameraet nedad, som holderen tillader, står du tit med selve kameraet i hånden. Her havde jeg foretrukket en løsning med en mekanisk lukning.

Der kan lukkes mekanisk af for kameraet via en drejeknap på siden. Let og enkelt, ligesom der er en lille diode, der lyser, når det er tændt. Igen enkelt og ikke mere besværligt end nødvendig.

Fin software

Det samme gælder softwaren. Her anvendes Logitune, ganske som det er tilfældet i kameraer fra producenten, og det udmærker sig ved at være uhyre simpelt at anvende. Få sekunder efter Brio er blevet sat til, er det hele oppe at køre.

Muligheden for zoom er nem, og justering af vidvinkelgraden (op til 90 grader) fungerer, som den skal. Ikke nogen epokegørende nyheder på den front.

Der, hvor kameraet brillerer, er i autozoom, hvor det reagerer hurtigt, men ikke i ryk. Det hele sker glidende.

Auto hvid balance og den automatiske justering af lyset fungerer lige efter bogen. Uanset om jeg prøvede i modlys eller andre vanskelige lysforhold fandt programmet ud af at justere sig ud af vanskelighederne.

HDR-funktionen giver god kontrast og i det hele taget er jeg ret overrasket over, hvor god billedkvaliteten er.

Det står skarpt på en naturlig måde og selv med den digitale zoom er der ikke nævneværdig pixelering.

God til det meste

Det samme gælder den indbyggede mikrofon (der er faktisk to), hvor der renses godt op i lyden, hvis der er lidt støj i omgivelserne.

Kameraet fungerer, som du nok kan læse, fremragende. Ikke bedre end mange konkurrenter, men du skal op lidt eller meget højere pris for at opnå den kvalitet, som du får her.

Der er langt til de helt billige til 3-400 kroner, og der vil jeg personligt foretrække at betale mere og få Brio. Skal du endnu længere op i kvalitet, vil jeg påstå, at du i det nuværende marked skal mindst 300 kroner over prisen på Brio.

Der kunne skrives meget mere om dette kameras fortræffeligheder. Men det er der ingen grund til. Min pointe er, at det håndterer sin primære eksistens som et webcam på fremragende vis.

Kvaliteten i 1080P er jo rigeligt til næsten alt, og det sikrer også, at båndbredden på dit netværk ikke bliver lagt ned.

Brio er bygget i plast, og der findes konkurrenter i mere lækker indpakning. Men bestemt også det modsatte. Alt målt og vejet leverer Brio 505 rigtig fin ydelse til prisen, og derfor kvitterer jeg også med en karakter, der matcher.


Loading ikon