Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datatilsynet kommer med ny vejledning / Rusland giver bøder til TikTok og Twitch / Danmarks Domstole lancerer ny skifteportal / FN’s tele-enhed får ny generalsekretær

Morgen-briefing: Datatilsynet kommer med ny vejledning til valgkampagner / Rusland giver bøder til TikTok og Twitch / Danmarks Domstole lancerer ny skifteportal / FN’s tele-enhed får ny generalsekretær.

Godmorgen og velkommen til dagens morgenbriefing.

I dag kan du læse om En ny skifteprotal, FN, Datatilsynet og Rusland mod TikTok.

Dagens nyheder er bragt af Kristoffer Ingemand.

God fornøjelse.

Danmarks Domstole lancerer ny portal

Danmarks Domstole har lanceret en ny skifteportal i fem pilotretter.

Den skal favne de fleste danskere, der har en lang række udeståender, som omfatter alt fra elregninger, avisabonnementer og banklån. Hvert år meldes omkring 560.000 krav til dødsboer via skifteretterne. Når virksomheder har skullet oprette krav, er det hidtil ofte sket via brev eller mail til skifteretterne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Domstole.

Platformen digitaliserer anmeldelser af blandt andet økonomiske udeståender i dødsboer.

De fem retter skal teste løsningen i oktober måned, inden systemet lanceres til alle landets retter i november. Man tilgår portalen på www.minskiftesag.dk.

”Den nye skifteportal gør det lettere at behandle dødsboskiftesager. Portalen giver både sagsbehandleren og boets kontaktperson et samlet overblik over alle anmeldelser i sagen. Det overblik har ikke tidligere har været tilgængeligt. Portalen betyder også, at der fremover kun skal anmeldes krav og tilgodehavender ét sted – til Skifteportalen. Hidtil har mange både kontaktet skifteretten og boets kontaktperson,” siger it-direktør i Domstolsstyrelsen Martin Wood i meddelelsen.

Datatilsynet kommer med ny vejledning til valgkampagner

Datatilsynet udgiver en vejledning, rettet mod politiske aktører, som omhandler de regler i GDPR, der er relevante i forbindelse med valgkampagner.

Det skriver tilsynet i en meddelelse.

”Det er muligt på grund af den store mængde oplysninger, som indsamles og analyseres for at opnå helt ny viden om de personer, som man ønsker at målrette sin markedsføring til. Når sådanne analyser sker på baggrund af personoplysninger, skal GDPR overholdes,” skriver tilsynet.

Se vejledningen her.

Rusland giver bøder til TikTok og Twitch

Det russiske styre giver bøder til TikTok og Twitch.

TikTok får en bøde for ikke at slette indhold, der overtræder russiske love om 'LGBT-propaganda'. Streamingtjenesten Twitch får en bøde for at have være værtsplatform for et videointerview med en ukrainsk politisk person, hvilket Moskva opfattede som en spredning af falske informationer.

Det skriver Reuters.

TikTok fhar fået en bøde på 380.000 kroner, mens Twitch-bøden er på 506.000 kroner.

FN’s tele-enhed får ny generalsekretær

FN-enheden The International Telecommunication Union (ITU) får ny generalsekretær.

Et flertal i medlemsstaterne har valgt Doreen Bogdan-Martin fra USA, som bliver den første kvinde til at lede agenturet i dets 157-årige historie.

Det skriver agenturet i en meddelelse.

“Verden står over for betydelige udfordringer – eskalerende konflikter, en klimakrise, fødevaresikkerhed, uligheder mellem kønnene og 2,7 milliarder mennesker uden adgang til internettet. Jeg tror på, at vi, ITU og vores medlemmer, har mulighed for at yde et transformationsbidrag. Kontinuerlig innovation kan og vil være en nøglemulighed for at lette løsningen af ​​mange af disse problemer," siger den nyvalgte generalsekretær i meddelelsen.

Der er fortsat læserundersøgelse hos Computerworld

Vær med i Computerworlds læserundersøgelse, som stadig er i gang. Det tager kun fem minutter, og din mening er med til at gøre sitet bedre. Du deltager lige her.

Klik her for at deltage i undersøgelsen og hjælp redaktionen med at gøre Computerworld.dk bedre.