Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft på trapperne med årets store Surface-show: Se her, hvad du kan forvente

Microsoft kan fejre 10 års jubilæumsfest for selskabets Surface-pc'er. Her er de enheder, som Microsoft vil markere det skarpe hjørne med.

Microsoft Surface kan inden længe runde sit første skarpe hjørne.

I år er det præcis 10 år siden, at Microsoft for første gang løftede sløret for sin Surface-kollektion.

Her fik selskabet med varierende held vist, hvad en pc også kunne være og fik held med at skubbe til udviklingen af særlige hybride maskiner, som Surface Pro-serien, som tablets, der snildt kan bijobbe som rigtige pc’er.

10 års hardware-historie skal der følges op på senere 12. oktober, som er dagen, hvor Microsoft vil markere jubilæet ved at løfte sløret for en spritny kollektion af Surface-hardware.

En Surface Pro over dem alle

Vi er nået til Surface Pro nummer ni i rækken, som med al sandsynlighed vil hedde Surface Pro 9.

Her er det dog to serier, Surface Pro X og Surface Pro 8, der smelter sammen i et kabinet som vil minde meget om den nuværende kollektion.

Her diskes der op med 13 tommer 120 Hz skærm, som vil diske op med de væsentligt hurtigere 12. generations Core processorer fra Intel i både i5 (i5-1235U) og i7 varianter (i7-1255U), som mediet Notebookcheck noterer.

Sideløbende med Intel-varianterne skulle Microsoft ifølge netmediet Windows Central være klar med en ny processor baseret på ARM-mobilteknologi, som også vil finde vej til Surface Pro-serien, som derved vil kunne tilbyde 5G-mobilopkobling.

I hvilket omfang, Microsoft får Windows 11 til at spille godt sammen med den ARM-baserede processor, får vi dog at se her.

Surface Laptop: AMD sættes for døren

Også Surface Laptop står overfor en markant overhaling i maskinrummet, hvor det også bliver 12. generations Intel Core cpu’er der vil drive løjerne frem.

Her er det værd at bemærke, at AMD som producent bliver vraget til fordel for Intel som eneleverandør.

Designmæssigt vil Microsoft lave om på den grundlæggende opskrift, hvorfor der fortsat skal forventes enkle og elegante maskiner med enten 13,5 eller 15 tommer skærm. En 120 Hz-opdatering til skærmene vil dog betyde, at interfacet og spil vil blive mere glidende at scrolle sig igennem.

Surface Studio: Tiltrængt opgradering

Man kan let komme til at overse, at Microsoft i lang tid har været til stede på desktop-markedet med sit interessante Surface Studio.

Indsatsen har dog været let at overse, da enheden har været hundedyr og desuden slet ikke er blevet opdateret i årevis.

Men nu skulle Microsoft altså snart være klar med tredje generation af sin Surface Studio.

Her diskes op med en tiltrængt opgradering til nyere Core-processorer fra Intel, der dog ikke bliver nyeste 12. eller 13. generation men derimod en 11. generations cpu. Det vil dog stadig give mulighed for en markant opgradering til otte nyere regnekerner mod fire tidligere.

Som med Microsofts øvrige kollektion, skulle der ikke laves væsentligt om på selve designet, som derfor fortsat vil byde på det særlige hængsel og den 28 tommer store touch-flade, der kan forvandle enheden til en slags super-tablet.

Project Volterra: Den potentielle overraskelse

Microsoft kommer ikke til at vende desktop-markedet op og ned med Studio 3, men det kan selskabets ’Project Volterra’ potentielt lave om på.

Her rygtes det, at Microsoft vil tilbyde en mini-pc, der skal drives frem af den samme ARM-baserede SQ3 processor, som kommer til Surface Pro 9.

Det er sparsomt med informationer om enheden, som ikke ser ud til at være møntet på massemarkedet endnu.

Den ser umiddelbart ud til at debutere som et udvikler-kit, som giver tredjeparter mulighed for have en ARM-baseret desktop-maskine at prøve kræfter med, når der udvikles.

Det løse

Ud over de ovennævnte hardware-opdateringer, synes Microsoft ikke at have overhalinger til sine tilbehørs-grupper planlagt til årets hardware-event.

En mulig outsider kan dog være en revideret version af selskabets Surface Earbuds.

Windows Central skriver dog om mulige nye versioner (læs: nye farver) af eksisterende Surface-tilbehør såsom tastatur-cover, pen og mus.