Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Verdens største crypto-børs ramt af tyveri til milliarder

Verdens største crypto-børs målt på handelsvolumen er det seneste skud på stammen over crypto-børser, der udsættes for spekulerede hacker-angreb.

Binance, der beskriver sig selv, som verdens største crypto-børs i forhold til handelsvolumen, er også den seneste virksomhed, der er blevet ramt af et stort crypto-tyveri.

En talsperson for virksomheden bekræfter over for CNN Business, at en blockchain forbundet til Binance torsdag blev udsat for et hack, der har betydet, at der er blevet stjålet crypto-valuta til en værdi af 570 millioner dollar svarende til 4,3 milliarder kroner.

Det betød, at Binance midlertidigt suspenderede sit blockchain-netværk BNB Smart Chain grundet den uregelmæssige aktivitet, lød det i et tweet fra virksomheden.

Binance-CEO Changpenge Zhao oplyste senere i et tweet, at man havde formået at fastfryse størstedelen af de stjålne crypto-valuta, men at crypto-tyvene havde formået at slippe afsted med crypto-valuta til en værdi af 100 millioner dollar svarende til 765 millioner kroner.

Benytter crypto-'broer' til tyveri

Hackerne angreb en såkaldt cross-chain bridge i forbindelse med crypto-tyveriet. Disse ’broer’ har til formål at gøre det muligt for brugere og handlende med crypto-valuta at kunne udveksle disse på tværs af forskellige blockchains.

Og det er altså disse ’broer’, hackere flere gange i de seneste måneder har udset sig, som målet for deres angreb.

Disse ’bro’-tjenester har typisk store reserver af forskellige slags crypto-valuta og er derfor blevet et yndet mål for hackere og deres crypto-tyverier, lyder det fra analysefirmaet Elliptic.

Crypto-valuta til en værdi af mere end 1,8 milliarder er blevet stjålet ved denne fremgangsmåde, hvoraf der blot i år 2022 er blevet stjålet 1,2 milliarder ved hjælp af angreb mod disse ’broer’, siger analysefirmaet.

Det seneste angreb betød, at BNB-kæden var offline i omkring ni timer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere