Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Verdens største crypto-børs ramt af tyveri til milliarder

Verdens største crypto-børs målt på handelsvolumen er det seneste skud på stammen over crypto-børser, der udsættes for spekulerede hacker-angreb.

Binance, der beskriver sig selv, som verdens største crypto-børs i forhold til handelsvolumen, er også den seneste virksomhed, der er blevet ramt af et stort crypto-tyveri.

En talsperson for virksomheden bekræfter over for CNN Business, at en blockchain forbundet til Binance torsdag blev udsat for et hack, der har betydet, at der er blevet stjålet crypto-valuta til en værdi af 570 millioner dollar svarende til 4,3 milliarder kroner.

Det betød, at Binance midlertidigt suspenderede sit blockchain-netværk BNB Smart Chain grundet den uregelmæssige aktivitet, lød det i et tweet fra virksomheden.

Binance-CEO Changpenge Zhao oplyste senere i et tweet, at man havde formået at fastfryse størstedelen af de stjålne crypto-valuta, men at crypto-tyvene havde formået at slippe afsted med crypto-valuta til en værdi af 100 millioner dollar svarende til 765 millioner kroner.

Benytter crypto-'broer' til tyveri

Hackerne angreb en såkaldt cross-chain bridge i forbindelse med crypto-tyveriet. Disse ’broer’ har til formål at gøre det muligt for brugere og handlende med crypto-valuta at kunne udveksle disse på tværs af forskellige blockchains.

Og det er altså disse ’broer’, hackere flere gange i de seneste måneder har udset sig, som målet for deres angreb.

Disse ’bro’-tjenester har typisk store reserver af forskellige slags crypto-valuta og er derfor blevet et yndet mål for hackere og deres crypto-tyverier, lyder det fra analysefirmaet Elliptic.

Crypto-valuta til en værdi af mere end 1,8 milliarder er blevet stjålet ved denne fremgangsmåde, hvoraf der blot i år 2022 er blevet stjålet 1,2 milliarder ved hjælp af angreb mod disse ’broer’, siger analysefirmaet.

Det seneste angreb betød, at BNB-kæden var offline i omkring ni timer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere