Qëndrim Fazliu

Samfundsredaktør

E-Mail

qefa@cw.dk

Twitter

@qefaz

Telefon

31 65 48 26

Linkedin

Se Qëndrim's LinkedIn profil

Jeg er samfundsredaktør på Computerworld. Her har jeg særligt fokus på ledelse, organisation og samfund.

Jeg er bachelor i historie ved Københavns Universitet og cand.mag. i journalistik ved Syddansk Universitet i Odense.

Jeg er har tidligere beskæftiget mig med emner, som blandt andet omfatter verdensmål, klima og kriminalitet for forskellige medier.
586 artikler på Computerworld

Qëndrim Fazliu

Pleo-stifter Niccolo Perra er i Las Vegas, hvor AI er i sigtekornet lige nu - målet med AI er for Pleo helt klart

AWS re:Invent, Las Vegas: Under det farvestrålende lys i de brede gange i Las Vegas møder vi Pleo-medstifter Niccolo Perra, som har kig på Amazon Q og AI. Men med måde. "AI kan blive en ægte gamechanger. Men det skal ikke kun være for, at vi kan sige, at vi bruger generativ AI," siger han.

1. december 2023 kl. 09.54 | læs »

Vi er 50.000 mennesker samlet i Las Vegas, da AWS' topchef Selipsky løfter sløret for fremtidens løsning. Her er Amazon Q

AWS re:Invent 2023, Las Vegas: AWS' CEO Adam Selipsky præsenterede en række AI-løsninger ved selskabets store konference i Syndens By Las Vegas – og sendte i samme ombæring en række stikpiller mod hovedkonkurrenten fra Microsoft.

29. november 2023 kl. 13.01 | læs »

Det danske it-selskab Factbird lander kæmpe investering: Investorer står klar med 110 millioner kroner

Danmarks Eksport- og Investeringsfond og den britiske kapitalfond Expedition Growth Capital har skudt knap 110 millioner kroner i det danske softwareselskab Factbird. Investeringen skal hjælpe selskabet med at vokse globalt.

24. november 2023 kl. 12.58 | læs »

Bunker Holding er verdens største på sit felt: Ny CIO Morten Gade Christensen vil gøre det dobbelt så stort - her er planen

Interview: Morten Gade Christensen vender tilbage til den vante rolle som CIO efter en kort afstikker som COO og CTO. Læs her om hans opgave hos Bunker Holding.

24. november 2023 kl. 09.00 | læs »

Beslutning har været på vej i flere måneder: Derfor stopper Peer Omann som CIO i Bunker Holding

Interview: CIO Peer Omanns beslutning om at sige farvel og tak til Bunker Holding har været undervejs i flere måneder. "Jeg har haft en åben dialog med Bunker Holding," siger han om sin exit.

23. november 2023 kl. 11.57 | læs »

En af verdens største tech-handler nogensinde går igennem – men hvad kommer den til at betyde?

En af verdens største tech-handler nogensinde – Broadcoms opkøb af VMware – er lige på trapperne, efter den sidste forhindring – de kinesiske myndigheder – har givet grønt lys til, at handlen kan gå igennem.

22. november 2023 kl. 13.25 | læs »

Bunker Holding siger farvel til CIO Peer Omann: Afløses nu af Morten Gade Christensen

Peer Omann takker af som CIO hos Bunker Holding, der allerede har afløseren klar. Det bliver den tidligere Energinet-CIO og vinder af Årets CIO, Morten Gade Christensen, som bliver ny CIO.

22. november 2023 kl. 12.03 | læs »

Danske pengeinstitutter går sammen og samler 114 tech-folk i ny hub: Tidligere Lunar-chef bliver ny direktør

BEC, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank er gået sammen om at skabe en ny udviklingshub, der har fået navnet Scoutz. Det skal være med til at styrke it-udviklingen til 19 danske pengeinstitutter.

21. november 2023 kl. 12.54 | læs »

Amazon afviser blankt: Vi driver ikke internationalt lobbyist-netværk mod Microsoft

Ifølge Amazon er der tale om helt almindeligt samarbejde til fordel for kunderne, når Amazon arbejder sammen med flere lobbyist-grupper, der er blevet anklaget for at have en anti-Microsoft-agenda.

20. november 2023 kl. 12.00 | læs »

Amazon anklages for stå bag anti-Microsoft lobbyindsats i USA og EU

Amazon står bag flere lobbyistgrupper, der forsøger at bremse Microsofts fremmarch på cloud-området i USA og EU. Det er påstanden ifølge Bloomberg.

17. november 2023 kl. 13.37 | læs »