Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Nye iPads ude: Pro'en bliver endnu vildere - og budget-iPad'en ser særlig lovende ud

Apple slipper tre nye iPads ud til sin efterårskollektion.

Efteråret er højsæson for Apple-nyheder, hvilket selskabets iPad kollektion beviser denne uge, med runde overhalinger særligt rettet mod selskabets dyrere Pro enheder samt selskabets billigste iPad-tablet.

Både top og bund i Apple-sortimentet bliver altså overhalet, hvor iPad Pro nu udkommer men hidtil usete kræfter for en tablet mens den tiende generation iPad'en er klar med et omsiggribende redesign.

Her er den nye iPad-kollektion for efteråret 2022.

Pro med M2-power

Apples Pro-kollektion af iPads består fortsat af to størrelser. Den mindre 11” variant samt den store 12,9” model.

De to modeller adskiller sig fortsat ved, at den mindre model ikke nyder godt af den særligt lysstærke og kontrastrige mini-LED teknologi, kaldet ’Liquid Retina XDR’, som man finder i den dyrere 12,9” variant.

Begge skærme får 120Hz Promotion-teknologi og en ny 'hover' funktion, som detekterer når Apple pennen svæver lidt over skærmen og tilbyder preview-funktioner.

Den største nyhed skal findes inde i maskinrummet, hvor en fyrig M2-processor nu driver maskinerne frem. Det er den samme octa-core processor, som findes i Apples Macbook Air 13,6”, hvor den ifølge Apple yder 18 procent højere ved et givent strømforbrug og op til 35 procent højere ved grafiske intensive opgaver, såsom 3D-spil.

Med M2-processoren følger lynhurtige wi-fi 6E og mulighed for 5G netværk.

Vrager lightning-stikket

Mens iPad Pro får hidtil usete kræfter, er der en væsentlig overhaling på vej til selskabets billigste iPad, nu nummer 10 i rækken, som nu er født uden det Lightning-stik, som har fulgt serien siden 2012.

I stedet fødes den nye begynder-model i Apples portefølje med den hurtigere og allestedsværende USB-C standard, serveret i et kabinet, der minder om Apples iPad Air. Denne fås i blå, sølv, gul og sølv.

Her er Touch-ID fingeraftrykslæseren også placeret på tablettens side, mens selve skærmen får også en opgradering i forhold til forgængeren, da det nu strækker sig over 10,9 tommer.

Skærmen kommer dog kun til at fungere sammen med 1. generations Apple pencil, hvorfor opladningen vil skulle ske via Lightning-stik.

I modsætning til den øvrige iPad-familie er 120 graders kameraanordningen her placeret på det lange led, så det i samspil med et nyt, dedikeret 'Magic Keyboard Folio' cover, kommer til at forvandle iPad til en mini-laptop.

Denne og den snart kommende iPadOS 16 drives frem af en A14 Bionic processor.

Priser og tilgængelighed

De nye iPads kan forudbestilles allerede nu med levering fra den 26. oktober.

iPad 10. generation debuterer ved 4.499 kroner for en model med 64 gigabyte lager, mens 256 gigabyte versionen løber op i 5.999 kroner.

iPad Pro 11 og 12.9 debuterer ved henholdsvis 7.999 og 10.999 kroner med 128 gigabyte lager.

Her tilbyder Apple rig mulighed for at spendere på lageropgraderinger med konfigurationer på 256, 512, 1000 og 2000 gigabyte.

Dyrest er iPad Pro 12.9 med 5G-modem og to terabyte lager til 21.999 kroner.