Artikel top billede

(Foto: Apple PR)

Her er det nye bomstærke Apple TV: Prisen er endda skruet ned

Apple giver sin streaming-boks en række markante opdateringer. Vejer det halve, fylder mindre, yder halvanden gange højere og koster mindre end før.

Apples tv-boks piftes gevaldigt op dette efterår med lanceringen af Apple TV 4K årgang 2022

Den tredje generation af minikonsollen minder meget om sin forgænger, men selve kabinettet kan kendes på et lidt mindre fodaftryk. Det, der først vil bemærkes, er vægten, som nu er halveret til blot 210 gram.

Den medfølgende fjernbetjening er også nærmest identisk med forgængerens, men vil i stedet byde på et USB-C stik i bunden til opladning.

Inde i den ni centimeter brede boks snurrer nu en A15 Bionic processor, som er flere generationer foran den A12-model, som forgængeren bød på. Her lover Apple op til 50 procent højere ydelse i apps og 30 procent højere ydelse i spil.

Den medfølgende lagerplads er også fordoblet, så der nu tilbydes både 64 og 128 gigabyte versioner. Den billigste version må dog undvære en ethernet-port for optimal tilslutning til netværket. Begge modeller er født med wi-fi 6 trådløs opkobling.

Den dyrere model bliver samtidig den eneste, der er født med understøttelse af Thread-standarden, som på sigt skulle spille bedst med det gryende Matter-økosystem for smart-home enheder.

Den nye hardware tilbyder 4K video med Dolby Vision, Atmos, Digital Surround, samt understøttelse af HDR10+ mod HDR10 tidligere. Det hele drives frem af TvOS 16.

Tredje generation af Apple TV 4K kan forudbestilles nu til priser på henholdsvis 1.299 kroner (64 gigabyte) og 1.499 kroner (128 gigabyte + ethernet).

Den billigere 64 gigabyte version, koster nu det samme som foregående 32 gigabyte version.

Med i købet følger tre måneders gratis streaming hos Apples TV+ tjeneste, som siden sin debut for tre år siden er krøbet op i den globale top fem blandt streaming-giganterne efter Netflix, Amazon, Disney og HBO Max.