Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Lenovo PR)

Skørt koncept rulles ud: Skal din næste pc eller mobil have rulleskærm?

En skærm der gemmer sig som en slags rullegardin i din mobil eller laptop. Kan det blive fremtiden? Ja, hvis du spørger Lenovo og Motorola.

Klaptelefoner, foldtablets eller tvedelte telefoner og pc’er – det er med tiden kommet til flere bud på, hvordan afløseren til hvordan, der nu engang skulle kunne leveres mere skærmareal til lommen eller kontortasken.

I stedet for at diske op med mere eller mindre snedig omgange skærmorigami, har Lenovo og datterselskabet Motorola i stedet et alternativt bud på, hvordan lærredet kan gøres større: En rulleskærm.

Ved at tage udgangspunkt den tynde og lette OLED-skærmteknologi, kan skærme gøres tyndere end sædvanlige skærme, hvilke har fået ingeniørerne fra selskabet til at eksperimentere med skærme efter samme opskrift som et rullegardin.

Ved selskabets teknologi-messe, Lenovo Tech World, kunne de første prototyper med sådan en anordning ses i aktion.

Her løfter Motorola sløret for en smartphone med en fem tommer stor skærm, som kan puffe yderligere 1,5 tommer skærm op fra bunden.

I foldet tilstand er mobilen blot 10 centimeter høj – mindre end Apples diminutive iPhone 13 mini.

Laptop med vokseværk

Samme idé bliver også vist frem i en laptop-prototype af en kommende Thinkpad signeret af Lenovo, tages udgangspunkt i en diminutiv bærbar med 12 tommer skærm, som med den snedige anordning kan få lærredet til at vokse til 16,3 tommer i diagonalen.

I hvilket omfang Lenovo og Motorola vil bringe de skøre, men ikke uinteressante koncepter ud i livet, vil selskabet ikke afsløre for nuværende, men både Motorola og Lenovo kan tælle flere koncepter, som er ført ud i livet såsom Lenovo Thinkpad X1 Fold og Motorola Razr telefonen med sammenklappelig skærm.

Koncepterne kan ses i aktion i præsentationsvideoerne nedenunder: