Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Amazon taber milliarder på medarbejderflugt: To ud af tre nyansatte skrider indenfor tre måneder

Lækkede dokumenter afslører, hvor hurtigt nye ansatte Amazon-medarbejdere forlader virksomheden.

Sidste år blev kun en tredjedel af Amazons nyansatte jobbet i mere end 90 dage, før de sagde op eller blev fyret.

Det viser tal fra lækkede dokumenter, som mediet Engadget er kommet i besiddelse af, skriver tech-mediet The Verge.

Rapporten viser, at Amazon har store problemer med at fastholde deres medarbejdere i længere tid, og ifølge virksomhedens egne vurderinger, løber regningen op på næsten otte milliarder dollar, hvilket svarer til næsten 61 milliarder kroner på globalt plan.

Rapporten, der er baseret på interne undersøgelser, slideshows og regneark fra Amazon, viser, at medarbejderne langt oftest selv siger op, end at de bliver fyret. Faktisk er det dobbelte tilfældet.

Opsigelserne gælder ikke kun for virksomhedens mange varehusansatte, men er udbredt i alle virksomhedens lag. Lige fra medarbejdere med en grunduddannelse og hele vejen op til vicedirektør-niveau.

Rapporten går ikke i dybden med, hvilken gruppe af medarbejdere, der nedslides mest, men det har tidligere været fremme, at Amazons varehuse har en stor personaleomsætning.

Faktisk drejer det sig om hele 3 procent af virksomhedens timelønnede ansatte forlader jobbet hver uge, har New York Times tidligere oplyst.

Problemet er faktisk så stort, at Amazon, ifølge et internt memo, frygter at løbe tør for folk, der gerne vil arbejde for virksomheden indenfor få år, beretter mediet Vox.

Problemet med nedslidning gør sig gældende fra top til bund

Mens Amazons lagerarbejdere før har gjort det tydeligt, hvorfor de ikke nødvendigvis ønsker at fortsætte i jobbene i virksomhedens varehuse, så viser de lækkede dokumenter også, at ledere hos Amazon nu forlader virksomheden grundet problemer med 'udvikling og forfremmelser' eller problemer med at fremme deres karriere hos Amazon på anden vis.

Noget af dette kan skyldes, at de programmer, Amazon tilbyder de ansatte, og som er vigtige for at kunne blive forfremmet, kører uorganiseret og en spildt måde, viser de dokumenter, som Engagdet henviser til.

Sidste år blev Amazon kritiseret for måden, virksomheden afskediger folk på. Her kom det frem, at Amazon gerne ville af med de dårligste 6 procent af de ansatte. Dog uden at oplyse de ansatte om, at de var blandt disse 6 procent og dermed fratog dem muligheden for at levere en bedre indsats.

Amazon har ikke besvaret The Verges henvendelser i sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere