Artikel top billede

(Foto: Gerd Altmann/Pixabay)

Hackere truer med at lække data fra prominente kunder hos sundhedsgigant

Ukendte hackere truer australsk sundhedsforsikringsgigant med fire millioner kunder med at lække data på de 1.000 mest prominente kunder.

Hackere, der påstår, at de har skaffet sig data fra den australske sundhedsforsikringsgigant Medibank, truer nu med at lække private sundhedsdata på australske kendisser, hvis ikke en løsesum bliver betalt.

Det rapporterer det australske medie Sydney Morning Herald.

Der er ingen informationer om, størrelsen på den løsesum, hackerne har krævet for ikke at lække oplysninger.

Hackerne påstår, at de har 200 gigabyte data fra Medibank, der er en privat australsk sundhedsforsikring, der forsikrer fire millioner ud af landets 25 millioner indbyggere.

Ifølge Sydney Morning Herald, så har hackerne muligvis også adgang til kundernes kreditkortoplysninger.

Truslerne om at lække private sundhedsoplysninger på de 1.000 mest prominente personer, der er kunder hos Medibank, som blandt andet omfatter om politikere, skuespillere og bloggere sker i en meddelelse, som hackerne har sendt til Medibank.

Medibank oplyste 13. oktober, at der havde været en ’cyber-hændelse’, men sagde samtidig, at der ikke var noget bevis for, at følsomme kundedata var blevet kompromitteret.

En Twitter-bruger kommenterede, at AHM, en sundhedsforsikring ejet af Medibank, benytter sig af Adobe Experience Manager, og spekulerede i, om det var måden, hvorpå hackerne havde fået adgang til de følsomme kundedata. Det er dog ikke noget, som er blevet bekræftet.

Medibank sendte onsdag en meddelelse til sine aktionærer, der forklarer, at hackerne har taget kontakt, og at virksomheden har kontaktet det australske cyber-sikkerhedscenter.

”Jeg undskylder og forstår, at denne seneste bekymrende opdatering vil bekymre vores kunder. Vi har altid sagt, at vi vil prioritere at reagere på denne sag så gennemsigtigt som muligt,” lyder det blandt andet i meddelelsen fra David Koczak, der er Medibank-CEO.

Direktøren forklarer, at virksomheden har arbejdet i døgndrift på at beskytte virksomheden, dets kunder og aktionærer, siden man oplevede usædvanlig aktivitet.

Australien har i de senere år et af de dårligste generalieblad, hvad brud på private online data angår. I sidste måned var det Optus, landets næststørste televirksomhed, der oplevede et angreb, efter man fandt ud af, at virksomheden havde personfølsomme oplysninger som eksempelvis kørekort på en offentligt tilgængelig API.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere