Artikel top billede

(Foto: Epos)

Her er det mest malware-inficerede computerspil lige nu

Den voksende spil-industri skaber gode kår for cyberkriminelle til at lave forretning. Se her det mest malware-inficerede spil lige nu.

Spilindustrien vokser forsat i en gevaldig hast. Og det skaber en solid grobund, ikke bare for udbydere men også for ondsindede cyberkriminelle, der ønsker at misbruge platformene.

Og det er især de mest populære onlie spil, som hackerne ser ind i at inficere med giftig kode.

En analyse fra VPN-udbyderen atlasVPS afslører, at Minecraft er langt det mest malware-ramte spil, der foretrækkes på desktop- og mobilplatforme, med over 155.000 berørte brugere.

I rapportenn slås det fast, at:

- 131.000 pc-brugere downloadede malware-inficerede Minecraft-spil mellem 1. juli 2021 til 30. juni 2022.

- Over 26.000 mobile spillere stødte på malware efter at have downloadet Minecrafts "pocket edition".

- 76,87 procent af malware, der er fundet, distribuerer Trojan-PSW/RedLine Stealer malware-familien, som har til formål at stjæle kortoplysninger, data om krypto-wallets og lignende følsomme oplysninger.

På andenpladsen ligger spillet Roblox med 38.800 berørte brugere, og Need for Speed på tredjepladsen med 32.300 berørte brugere.

Find hele rapporten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere