Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Hackerangreb mod DSB lammede togtrafikken i hele landet

DSB oplyser nu, at det var et hackerangreb, der lørdag var årsagen til, at alle toge i landet pludselig stod stille.

Det var et hackerangreb, der i weekenden gjorde, at alle DSB's toge pludselig stod stille.

Det skriver DR.

Lørdag meddelte DSB, at der var opdaget en sikkerhedsbrist i appen 'Den Digitale Rygsæk 2', som leveres af virksomheden Supeo fra Næstved.

På daværende tidspunkt var der ikke indikationer på, at der var tale om et hackerangreb, lød det.

Men efterfølgende blev det bekræftet.

"Vi blev kontaktet af vores underleverandør, der fortalte os, at deres testmiljø var blevet kompromitteret af kriminelle hackere. De kan samtidigt ikke udelukke, at der også er noget uden for testmiljøet," siger sikkerhedschef hos DSB Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen til DR.

Efterfølgende lukkede man systemet ned for at sikre sig, at hackerne ikke har fået adgang til systemer udenfor testmiljøet.

Det medførte, at tusindvis af rejsende pludselig sad i togene, der ikke kom nogle vegne.

Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen, oplyser samtidig til DR, at det viser sig, at hackerne ikke ramte noget uden for testmiljøet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere