Artikel top billede

Denne browser kommer nu app-tracking til livs

Det bliver nu nemmere at slippe for at blive forfulgt af annoncører i ens mobil.

Hvis du ikke vil følges til internettets ende af annoncører og målrettede reklamer, er app-tracking en funktion du meget gerne vil slå fra i din browser og dit styresystem.

Sagen er blot den, at muligheden er ganske sjælden tilgængelig i de internet-browsere, der findes derude.

Det laver søgemaskinen DuckDuckGo om på med sin kommende DuckDuckGo for Android browser til Android-baserede smartphones.

Her vil brugerne kunne blokere tredjeparter fra samtlige installerede apps fra at kunne følge ens færden på nettet med funktionern ’App Tracking Protection’.

Funktionen giver samtidig brugeren mulighed for at få indblik i, hvilke trackere der blokeres, hvor mange og hvilke typer data der høstes igennem tracking scripts.

Ifølge DuckDuckGo har smartphone-brugere i snit 35 apps installeret, der følger brugerens gøren og laden på telefonen. Det bliver til over 2000 tracking-forsøg dagligt for omtrent 70 forskellige virksomheder, skriver sikkerhedsmediet Bleepingcomputer.

Browseren er nu i åben beta, men er altså ufærdig software, der kan give performance-issues, kompatibilitetsproblemer eller øvrig knas på linjen, mens der surfes på nettet.

App’en er allerede blevet hentet over 10 millioner gange på Googles Play app-butik allerede nu, hvor den høster en gennemsnittelig anmelder-score på 4,7/5.

App-tracking er en feature, som også Apple forsøger at tøjle, som i iOS 15 gav sine brugere mulighed for at begrænse apps fra at følge ens færd på mobilen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere