Artikel top billede

Denne browser kommer nu app-tracking til livs

Det bliver nu nemmere at slippe for at blive forfulgt af annoncører i ens mobil.

Hvis du ikke vil følges til internettets ende af annoncører og målrettede reklamer, er app-tracking en funktion du meget gerne vil slå fra i din browser og dit styresystem.

Sagen er blot den, at muligheden er ganske sjælden tilgængelig i de internet-browsere, der findes derude.

Det laver søgemaskinen DuckDuckGo om på med sin kommende DuckDuckGo for Android browser til Android-baserede smartphones.

Her vil brugerne kunne blokere tredjeparter fra samtlige installerede apps fra at kunne følge ens færden på nettet med funktionern ’App Tracking Protection’.

Funktionen giver samtidig brugeren mulighed for at få indblik i, hvilke trackere der blokeres, hvor mange og hvilke typer data der høstes igennem tracking scripts.

Ifølge DuckDuckGo har smartphone-brugere i snit 35 apps installeret, der følger brugerens gøren og laden på telefonen. Det bliver til over 2000 tracking-forsøg dagligt for omtrent 70 forskellige virksomheder, skriver sikkerhedsmediet Bleepingcomputer.

Browseren er nu i åben beta, men er altså ufærdig software, der kan give performance-issues, kompatibilitetsproblemer eller øvrig knas på linjen, mens der surfes på nettet.

App’en er allerede blevet hentet over 10 millioner gange på Googles Play app-butik allerede nu, hvor den høster en gennemsnittelig anmelder-score på 4,7/5.

App-tracking er en feature, som også Apple forsøger at tøjle, som i iOS 15 gav sine brugere mulighed for at begrænse apps fra at følge ens færd på mobilen.
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Business Analyst

Saab Danmark A/S

Servicetekniker

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Elastic Specialist til Danmarks bedste DevOps-kontor

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere