Artikel top billede

Amazon-ejede Wickr lukker sin krypterede beskedtjeneste

Wickr stopper med at registrere nye brugere 31. december 2022 og lukker tjenesten helt ned et år senere.

Den krypterede beskedtjeneste Wickr annoncerer, at den lukker sin gratis krypterede besked-app Wickr Me ved udgangen af næste år.

Det rapporterer tech-mediet TechCrunch.

Wickr, der blev grundlagt i 2011 og var en af de første krypterede beskedtjenester, blev i 2021 opkøbt af Amazon Web Services (AWS).

”Efter nøje overvejelse vil vi koncentrere Wickrs fokus på at sikre vores forretnings- og offentlige kunders data og kommunikation med AWS Wickr og Wickr Enterprise, og vi har besluttet at stoppe vores forbrugerprodukt Wickr Me,” lyder det i den officielle udmelding fra AWS.

Men nu skal Wickr Me altså lukkes helt. Der vil dog være en udfasningsperiode,
lyder det i meldingen.

Nye brugere vil have mulighed til at registrere sig indtil 31. december
2022, mens app’en endegyldigt lægges i graven et år efter – 31. december 2023.

Wickr oplyser, at virksomhedens produkter til myndigheder og virksomheder vil fortsat eksistere og fungere som hidtil.

Wickr Me var populært blandt journalister og whistleblowere, da det sikrede en end-to-end kryptering af beskederne. Tjenesten blev dog også med tiden kendt for at blive benyttet af mindre lovlydige borgere.

Lukningen af app’en kommer i kølvandet på kritik af Amazon, fordi beskedtjenesten også er blevet brugt til blandt andet narkohandler og deling af børneporno, melder TechCrunch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere