Artikel top billede

Slut med at slette covid-disinformation fra Twitter

Det er slut med at jage og slette eller markere covid-19-relateret disinformation på Twitter-platformen efter Elon Musk fik nøglerne til det sociale medie.

Twitter er allerede stoppet med at håndhæve den informationspolitik, der indtilvidere har været på det sociale meide om covid19-vildledende indhold.

Det betyder, at Twitter ikke længere markerer eller fjerner indhold, der er vildlendende i forhold til corona. Denne jagt på dis- eller misinformation ophørte 23. november.

Det skriver det amerikanske medie CNBC sammen med en række andre medier.

Twitters nye administrerende direktør Elon Musk har gennem hele pandemien været en højtråbende kritiker af, hvordan sundhedsembedsmænd reagerede på coronavirus-pandemien.

I første kvartal af 2020 udtalte Musk, at karantæneregler "tvangsfængslede folk i deres hjem mod alle deres forfatningsmæssige rettigheder."

Han sagde også på "The Joe Rogan Experience" podcast i 2020, at dødeligheden af ​​covid-19 var meget lavere end sundhedsembedsmænd anslog på det tidspunkt.

Musk har forpligtet sig til ytringsfrihed på Twitter, hvilket måske delvist kan forklare, hvorfor ændringen blev vedtaget. Men onlinesikkerhedseksperter har hævdet, at hans tilgang har ført til en stigning i hadefulde ytringer, chikane og misinformation på platformen.

Hos nyhedsmediet Reuters har man talt med Twitters tidligere chef for tillid og sikkerhed, Yoel Roth.

Roth sagde tirsdag, at selskabet på sociale medier ikke var mere sikkert under den nye ejer Elon Musk, og advarede i sit første interview siden sin opsigelse i denne måned, at virksomheden ikke længere havde nok personale til sikkerhedsarbejde.

Roth havde tweetet efter Musks overtagelse, at Twitter-sikkerheden med nogle foranstaltninger var blevet forbedret under milliardærens ejerskab.

Adspurgt i et interview på Knight Foundation-konferencen tirsdag, om han stadig havde det sådan, sagde Roth kort: "Nej."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere