Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Rosenmeier politianmelder it-forhandler

Den danske it-distributør Rosenmeier er klar til at indgive politianmeldelse mod en forhandler, som erkender at skylde 1,7 millioner kroner, selvom gælden kun er 33.000 kroner. Anmeldelsen er en udløber af sagen mod den bedragerisigtede direktør Per Pedersen i selskabet Rosenmeier Periferi.

Det har kostet den danske Lars Rosenmeier-koncern dyrt, at en direktør i datterselskabet Rosenmeier Periferi bedrog virksomheden for et beløb i millionklassen.

Nu viser det sig, at bedragerisagen udover den bortviste direktør og to bogholdere også omfatter en forhandler, der angiveligt spiller en væsentlig rolle i svindelsagen.

? Det er en rigtig træls sag den her, siger Jørn Rosenmeier, der fortæller, at han har lidt et direkte tab på 1,8 millioner kroner på bedragerisagen.

Jørn Rosenmeier, der er administrerende direktør for moderselskabet Lars Rosenmeier, understreger, at sagen bestemt ikke er afsluttet.

Politianmelder forhandler

Udover to bogholdere, der internt dækkede over den bedragerisigtede direktør Per Pedersen, er der ifølge Computerworld Onlines oplysninger også blandet en forhandler ind i svindelaffæren.

Lars Rosenmeier ApS Årsregnskab
Millioner kroner2003/042002/03
Omsætning225,1226,2
Resultat af primær drift (EBIT)-3,33,6
Resultat før skat 1,65,5
Resultat3,23,7
Egenkapital57,054,4
Antal ansatte6461
? Det er korrekt, at der i løbet af få dage bliver indgivet en politianmeldelse mod en navngiven forhandler, siger Jørn Rosenmeier, der ikke vil løfte sløret for, hvilken forhandler, der er tale om.

Svindelen er foregået på den måde, at forhandleren har anerkendt at skylde Rosenmeier Periferi et langt større beløb, end der reelt var tale om.

? Forhandleren anerkender med sin underskrift over for vores revisor Ernst & Young at skylde os 1,7 millioner kroner på trods af, at han faktisk kun skylder os 33.000 kroner, siger Jørn Rosenmeier.

Det er grotesk

Hvorfor en forhandler skulle gøre det, kan være svært at forstå, men en årsag kan være, at den bedragerisigtede direktør har betalt forhandleren for at agere storskyldner.

? Men hvis ikke jeg kan bevise, at forhandleren har modtaget penge for at lade som om, at han skyldte os 1.667.000 kroner i stedet for de sande 33.000 kroner, så har jeg ingen sag. Det er grotesk, konstaterer Jørn Rosenmeier.

Han er så forbitret over sagen, at han vil sætte himmel og hav i bevægelse for at få ændret loven, hvis det viser sig umuligt at få den bedrageri-mistænkte forhandler dømt.

? Alt i alt betyder sagen, at vi ikke har tjent de penge, vi skulle have tjent, men vi har trods alt plus på bundlinien, og det skal man vel stille sig tilfreds med i disse tider, resignerer Jørn Rosenmeier.

Siden første verdenskrig

Resultatet af den primære drift blev på minus 3,3 millioner kroner, og det er første gang, at Rosenmeier-koncernen har underskud på driften siden første verdenskrig.

I øvrigt er Rosenmeier-koncernen bygget op omkring 1.217 kroner, som stifterens kone vandt på en lodseddel i 1898.

Stifteren hed William Rosenmeier, og han var i 1898 insolvent på grund af gæld til en tysk klaverfabrikant. Uden hans vidende havde hans kone købt en lodseddel, og det viste sig at være en vinder.

Med gevinsten på 1.217 kroner kunne William Rosenmeier betale sin gæld og oven i købet få en kassekredit i Nørresundby Bank, der gjorde det muligt for ham at stifte Rosenmeier-koncernen og siden er det kun gået fremad. Lige med undtagelse af i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere