Politiker-weblogs: Nul effekt på vælgerne

<B STYLE="color:#C8000A;font-size:12px"> Valg:</b> Politikerne skriver weblogs som aldrig før, men det ændrer sandsynligvis ikke noget i valgkampen. Politikerne skriver nemlig for dem, der allerede er enige med deres budskaber og politik ? det ved de bare ikke. Blogs er for overfladisk et medie til rigtigt at rykke ved noget.

Der blogges i den danske valgkamp som aldrig før. Dermed kunne se ud som om, at de danske politikere har taget elementer fra den amerikanske valgkamp til sig.

Politkkerne kan bare godt tro om igen, hvis de tror, at det flytter stemmer, at lade folket følge med i deres tanker på nettet.

- Weblogs har den store begrænsning, at de kun læses af dem, der allerede er overbevist. Dem, der læser den, har selv opsøgt politikeren, mener Frederik Preisler, kreativ direktør og partner i reklamebureauet Propaganda McCann.

Blogs dør efter valget
Stefan Bøgh-Andersen har oprettet Overskrift.dk, der efter sigende skulle være det største danske indeks over de såkaldte RSS-feeds herhjemme.

De fleste feeds kommer netop fra weblogs, og Stefan Bøgh-Andersen har set en stigning i antallet af politikere, der sender opdateringer fra deres blogs direkte ud frem for at satse på, at vælgerne selv klikker ind.

- Du har en overskrift, to linier og et link til bloggen eller nyheden. RSS er indtil videre mest for teknofreaks, så det har nok ikke betydning for menigmand i valgkampen. Men jeg tror, det ændrer sig, for det er stort i USA, forklarer han.

Stefan Bøgh-Andersen vurderer dog, at blogs ikke vil være en faktor, når valget er slut.

- Politikernes blogs kommer til at dø ud, når valgkampen er ovre, mener han.

Politikerne skiller sig ikke ud
Frederik Preisler anslår, at 80 procent af de besøgende på politiske blogs kommer fra politikerens eget bagland.

- Politikerne overvurderer altid, hvor meget det her interesserer folk. For de fleste mennesker er valgkampen allerede forbi, siger Frederik Preisler.

Han har beskæftiget sig med branding gennem mange år. Reklamemanden Preisler ser valgkamps-blogs som et tegn på at politikerne har taget dele af branding-filosofien til sig.

Men set fra hans synspunkt lykkes det ikke rigtigt for dem at trænge igennem eller skille sig ud, hvilket ellers må siges at være et af formålene ved branding.

- Politikerne bruger det bare som endnu et medie til at komme med de synspunkter, der allerede er kendte, siger Frederik Preisler.

Han uddyber, at politikerne på den ene side ser vælgerne som kunder, men at det ikke bliver gennemført nok. I stedet for en specialbutik ender det som et supermarked, noget han ser som en konsekvens af at ville 'være noget for alle på en gang.'

- Eller gedemarked, om du vil, siger Frederik Preisler, der er mindre end begejstret.

Amerikanske tilstande
Politikerne tror måske, at de kan tage styringen over valgdækningen ved hjælp af blogs. Eller at blogs kan give vælgerne et mere personligt billede af dem.

- Valgkampen er ufattelig kedelig. Dem, der har noget andet at byde på, er nærmest usynlige i mediebilledet, mener Frederik Preisler, der ikke ser blogs som midlet, der kan få mindre partier holdninger ud over rampen.

- Vi har fået ægte amerikanske tilstande og medierne er ufatteligt poppede, siger Frederik Preisler om valgkampen, der af flere bliver betegnet som et præsidentvalg mellem Fogh og Lykketoft.

Fordelen ved blogs, der er kommet på RSS-vognen, er, at abonnenterne får direkte at se, når der kommer nyt på bloggen. Men når opdateringerne tikker ind i en lind strøm, opstår der måske ligegyldighed ? og budskaberne risikerer at gå tabt.

- Det bliver selvfølgelig overfladisk, når nyhederne kommer ind på den måde. Det bliver til sidst ligesom bogmærkerne i browserne, hvor man ikke tjekker alt ud længere, siger Stefan Bøgh-Andersen.

Relevante links

Overskrift.dk om valgblogs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.