Skarp kritik af dansk antipirat-software

Udenlandske medier er skarpe i deres kritik af antipirat-software fra det danske it-firma Dtecnet, der har fået en stor aftale med den amerikanske filmbranches organisation. Dtecnet er stiftet og ejet af partnere i advokatfirmaet Johan Schlüter, der også driver Antipiratgruppen.

Det danske it-firma Dtecnet har indgået en aftale med den amerikanske filmbranches organisation, MPAA, om antipirat-programmet Parent File Scan, et halvt år efter programmet fik sin danske debut.

Programmet gør det muligt for forældre at få et overblik over mediefiler på deres børns pc'er, men funktionaliteten møder kritik i flere udenlandske medier, som har set nærmere på programmet.

Ligesom ved lanceringen i Danmark peger de først og fremmest på, at Parent File Scan blot viser mediefiler på computeren og ikke skelner mellem lovligt og ulovligt.

Viser Windows-lydfiler

Blandt andet viser programmet de lydfiler, Windows bruger ved opstart, samt en række programmer med ganske lovlige formål.

- Siden de fleste forældre ikke har nogen anelse om at slette ting, taler sandsynligheden for, at den arme unge bliver sendt til sit værelse uden aftensmad for at 'stjæle' åbningsmusikken til Windows, skriver britiske Inquirer.

Også britiske BBC og amerikanske Cnet er ude med riven efter den danske software.

Programmet blev lanceret af Antipiratgruppen i Danmark i juli 2004 og er udviklet af selskabet Dtecnet Software, der udspringer af advokatfirmaet Johan Schlüter.

Firmaet hed tidligere JSA Software, indtil navnet i september blev ændret til Dtecnet.

Arbejder for antipirater

Netop advokatfirmaet Johan Schlüter varetager Antipiratgruppens interesser og det kunne derfor ligne et forsøg på at tjene penge på den indsats. Men det afviser Thomas Sehested, der er direktør for Dtecnet.

- De partnere, som har del i det her firma, har intet med Antipiratgruppen at gøre. Der her hele tiden været meget klare linjer, og Antipiratgruppen er en meget lille del af vores kundegruppe, siger han.

Selv forlod Thomas Sehested sin faste stilling hos Antipiratgruppen, da Dtecnet blev stiftet i juli, men han arbejder fortsat som ekstern konsulent for gruppen.

Senest var Thomas Sehested med som repræsentant, da Antipiratgruppen som beskrevet på Computerworld Online ransagede hjemmet hos en 47-årig mand, der i sit værksted havde to hubs til fildelingstjenesten Direct Connect.

Ifølge Thomas Sehested var han med, fordi et nyt produkt fra Dtecnet blev brugt under ransagningen.

Politi og industrien

Firmaet har i alt 10 ansatte og en portefølje på otte produkter. Pengene skal tjenes på at sælge selskabets produkter til underholdningsindustrien og politi, der kan bruge dem til at bekæmpe børneporno samt musik og film, der er ulovligt kopieret.

Dtecnet har allerede solgt produkter til begge målgrupper trods kun et halvt år på bagen, og Thomas Sehested afviser kritikken af programmet Parent File Scan, som den amerikanske filmbranche nu har købt adgang til.

- Kritikken bunder i en misforståelse af, hvad programmet skal. Programmet er henvendt til forældre, der ikke har en forståelse for computere. Det eneste, de skal bruge det til, er at få et overblik og tage en diskussion med børn, siger han.

Dtecnet er ejet af i alt 10 investorer, som har en baggrund i advokatfirmaet Johan Schlüter. De to firmaer deler ligeledes fortsat adresse på på Sundkrogsgade i København.

I bestyrelsen for Dtecnet sidder både Susanne Fryland, der er formand, og Lars Halgreen, som begge er partnere i advokatfirmaet Johan Schlüter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere