Forsinkelse koster Mærsk Data Defence dyrt

Mærsk Data Defence har afleveret et storstilet kontrolinformationssystem til hæren. Desværre to måneder for sent, hvilket betyder, at Mærsk Data Defence på trods af en markant fremgang i omsætningen fik millionunderskud i 2004.

Mærsk-selskabet Mærsk Data Defence havde sidste år problemer med at levere et stort kontrolinformationssystem til tiden, og det har kostet selskabet millioner af kroner.

Systemet, der blev udviklet til hæren under navnet Odin, er nu overtaget af hæren, der anvender det under navnet Daccis.

Omsætningen for Mærsk Data Defence gik sidste år frem fra 86 millioner kroner til 155 millioner kroner, mens resultatet før skat gik tilbage med næsten 20 millioner kroner. Fra 5,6 millioner kroner til minus 13,5 millioner kroner.

? Afleveringen af et stort kontrolinformationssystem til hæren blev forsinket i to måneder, og det er forklaringen på, at vi kommer ud med underskud, siger Henrik Ekmann, administrerende direktør i Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning155,286,1
Bruttofortjeneste54,148,2
Resultat før skat -13,55,7
Resultat-9,54,0
Egenkapital7,717,2
Antal ansatte172121
Mærsk Data Defence sælger systemer til mange forskellige landes forsvar, og der er ofte tale om meget store og meget komplicerede løsninger.

? Der har ikke været andre faktorer, som har bidraget til det utilfredsstillende resultat. Det er ene og alene denne forsinkelse, der har kostet temmelig mange timer. Da vi kunne se, at vi ikke kunne aflevere som aftalt, aftalte vi en to måneder forsinket aflevering med hæren, siger Henrik Ekmann.

I dag har hæren overtaget og ibrugtaget systemet. Henrik Ekmann vil ikke oplyse præcis hvor mange penge, forsinkelsen har kostet Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence-direktøren vurderer, at selskabet såvel i år som til næste år vil opleve en markant fremgang i indtjeningen.

Kontrolinformationssystemet til hæren kan sammenlignes med flyvevåbnets kontrolvarslingssystem til at styre kampfly fra jorden og søværnets kontrolsystem i Søværnets Operative Kommando rettet mod at styre søværnets skibe fra landjorden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.