Forsinkelse koster Mærsk Data Defence dyrt

Mærsk Data Defence har afleveret et storstilet kontrolinformationssystem til hæren. Desværre to måneder for sent, hvilket betyder, at Mærsk Data Defence på trods af en markant fremgang i omsætningen fik millionunderskud i 2004.

Mærsk-selskabet Mærsk Data Defence havde sidste år problemer med at levere et stort kontrolinformationssystem til tiden, og det har kostet selskabet millioner af kroner.

Systemet, der blev udviklet til hæren under navnet Odin, er nu overtaget af hæren, der anvender det under navnet Daccis.

Omsætningen for Mærsk Data Defence gik sidste år frem fra 86 millioner kroner til 155 millioner kroner, mens resultatet før skat gik tilbage med næsten 20 millioner kroner. Fra 5,6 millioner kroner til minus 13,5 millioner kroner.

? Afleveringen af et stort kontrolinformationssystem til hæren blev forsinket i to måneder, og det er forklaringen på, at vi kommer ud med underskud, siger Henrik Ekmann, administrerende direktør i Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning155,286,1
Bruttofortjeneste54,148,2
Resultat før skat -13,55,7
Resultat-9,54,0
Egenkapital7,717,2
Antal ansatte172121
Mærsk Data Defence sælger systemer til mange forskellige landes forsvar, og der er ofte tale om meget store og meget komplicerede løsninger.

? Der har ikke været andre faktorer, som har bidraget til det utilfredsstillende resultat. Det er ene og alene denne forsinkelse, der har kostet temmelig mange timer. Da vi kunne se, at vi ikke kunne aflevere som aftalt, aftalte vi en to måneder forsinket aflevering med hæren, siger Henrik Ekmann.

I dag har hæren overtaget og ibrugtaget systemet. Henrik Ekmann vil ikke oplyse præcis hvor mange penge, forsinkelsen har kostet Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence-direktøren vurderer, at selskabet såvel i år som til næste år vil opleve en markant fremgang i indtjeningen.

Kontrolinformationssystemet til hæren kan sammenlignes med flyvevåbnets kontrolvarslingssystem til at styre kampfly fra jorden og søværnets kontrolsystem i Søværnets Operative Kommando rettet mod at styre søværnets skibe fra landjorden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.