Forsinkelse koster Mærsk Data Defence dyrt

Mærsk Data Defence har afleveret et storstilet kontrolinformationssystem til hæren. Desværre to måneder for sent, hvilket betyder, at Mærsk Data Defence på trods af en markant fremgang i omsætningen fik millionunderskud i 2004.

Mærsk-selskabet Mærsk Data Defence havde sidste år problemer med at levere et stort kontrolinformationssystem til tiden, og det har kostet selskabet millioner af kroner.

Systemet, der blev udviklet til hæren under navnet Odin, er nu overtaget af hæren, der anvender det under navnet Daccis.

Omsætningen for Mærsk Data Defence gik sidste år frem fra 86 millioner kroner til 155 millioner kroner, mens resultatet før skat gik tilbage med næsten 20 millioner kroner. Fra 5,6 millioner kroner til minus 13,5 millioner kroner.

? Afleveringen af et stort kontrolinformationssystem til hæren blev forsinket i to måneder, og det er forklaringen på, at vi kommer ud med underskud, siger Henrik Ekmann, administrerende direktør i Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning155,286,1
Bruttofortjeneste54,148,2
Resultat før skat -13,55,7
Resultat-9,54,0
Egenkapital7,717,2
Antal ansatte172121
Mærsk Data Defence sælger systemer til mange forskellige landes forsvar, og der er ofte tale om meget store og meget komplicerede løsninger.

? Der har ikke været andre faktorer, som har bidraget til det utilfredsstillende resultat. Det er ene og alene denne forsinkelse, der har kostet temmelig mange timer. Da vi kunne se, at vi ikke kunne aflevere som aftalt, aftalte vi en to måneder forsinket aflevering med hæren, siger Henrik Ekmann.

I dag har hæren overtaget og ibrugtaget systemet. Henrik Ekmann vil ikke oplyse præcis hvor mange penge, forsinkelsen har kostet Mærsk Data Defence.

Mærsk Data Defence-direktøren vurderer, at selskabet såvel i år som til næste år vil opleve en markant fremgang i indtjeningen.

Kontrolinformationssystemet til hæren kan sammenlignes med flyvevåbnets kontrolvarslingssystem til at styre kampfly fra jorden og søværnets kontrolsystem i Søværnets Operative Kommando rettet mod at styre søværnets skibe fra landjorden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere