Artikel top billede

(Foto: Shutter_M /)

Vi kårer den hurtigste VPN: Her kommer du både hurtigt og sikkert på nettet

Der er stor forskel på den netværkshastighed, som du kan opnå med VPN-tjenester. Her får du en oversigt over de hurtigste.

Det er ikke alle VPN-tjenester, der er ens.

Hvis du vil sikkert og anonymt på internettet er sikkerheden den primære faktor ved VPN-tjenester, men sikkerheden har sin omkostning, navnlig den hastighed du kan uploade og downloade data med gennem din netforbindelse.

VPN, eller virtuelle private netværk, virker ved at omdirigere og kryptere din internettrafik igennem servere fra din VPN-udbyder, en proces der tager toppen af hastigheden.

Igennem Computerworlds søstermedie PCWorld kan vi bringe listen over de fire hurtigste VPN-tjenester, som du kan benytte dig af.

Den hurtigste: Hotspot Shield

Ingen anden tjeneste kommer i nærheden af de hastigheder, som Hotspot Shield kan mønstre.

Her formår tjenesten at matche 67 procent af hastigheden i forhold til en usikret forbindelse – et godt stykke foran testens nummer to.

Bagsiden til guldmedaljen ligger dog i tjenestens datapolitik, som involverer en del indsamling af data til analysebrug. I hvilket omfang det berør end, skal man så vurdere.

Samtidig halter Hotspotshield gevaldigt, når det gælder upload-hastigheder, hvor den levere middelmådige resultater. En disciplin hvor testens nummer to til gengæld brillerer.

Billigste betalingsmodel er gratis, men er blandt andet begrænset til en enkel enhed.

Den lidt dyrere og kvikke: ProtonVPN

Sølvmedaljen i opgørelsen tildeles ProtonVPN, som formår at levere 57 procent af hastighederne fra en ukrypteret forbindelse, når det gælder downloads.

ProtonVPN indsamler færre data til analytics, men er til gengæld blandt de dyrere tjenester i sammenligningen, med en månedlig pris på mellem 5 og 10 euro.

Skal du uploade store mængder data sikrer ProtonVPN sig en førsteplads ved at kunne levere hele 80 procent af en ukrypteret forbindelses overførselshastigheder.

Den anonyme: Mullvad

Hvis din primære prioritet er sikkerhed og anonymitet på nettet, skal du gå på kompromis med hastigheden.

Her markerer tjenesten Mullvad sig ved at kræve minimalt med oplysninger fra dig og stadig levere gode datahastigheder på omtrent 60 procent af en standardforbindelse.

Du behøver ikke engang at opgive nogen e-mailadresse eller adgangskode. Du betaler blot de fem euro månedligt som tjenesten koster, og du tildeles et kontonummer.

Den alsidige: ExpressVPN

Den mest feature-rige tjeneste, der fortsat leverer gode forbindelseshastigheder, er ExpressVPN, som leverer 53 procent af den teoretiske max-hastighed.

Tjenesten er pebret, da den koster over 58 kroner per måned, selv med 12 måneders binding.

Til gengæld bydes der på en stribe features såsom Netflix-support, split tunneling (som deler dine enheders trafik op) og understøttelse af nærmest enhver tænkelig enhed. Det hele er til sidst knyttet sammen i en enkel og nemt anvendelig app.