Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Dansk it-startup henter millioner til digitalisering af nøglekomponenter i el-forsyningen

Den danske it-start-up Okto Grid har en løsning, der kan forlænge levetiden på transformere i op til 40 år.

Okto Grid er navnet på en dansk it-startup, som har en løsning, der kan sætte gang i den grønne omstilling ved at forlænge levetiden markant på transformere, som er en nøglekomponent i elforsyningen.

Og netop elforsyningen vil komme under pres, når el-forbruget skal sættes voldsomt i vejret.

Ifølge Finans har selskabet netop fået en investering på 22 millioner, som skal bruges til at videreudvikle selskabets produkt, som kan digitalisere enheder som transformere uden at de skal tages ud af drift.

Planen et også at komme ind på endnu flere eksportmarkeder end den håndfuld, hvor Okto Grid allerede er aktiv.

Digitaliseringen betyder, at man kan overvåge de enkelte enheders ydeevne meget nøjagtigt, og på den måde kan levetiden altså forlænges betydeligt - helt op til 40 år.

“Okto Grid er på en mission for at digitalisere transformere i takt med, at de skal håndtere nye energikilder og et stigende energiforbrug. Verden bliver mere og mere elektrificeret, hvilket kræver en opgradering af vores eksisterende el-infrastruktur. Vi skal udvide vores nuværende net med nye netaktiver samt tilføje nyt liv til eksisterende infrastruktur ved digitalisering. Tilføjelse af nye datakilder ved hjælp af Okto Grids forenklede metode vil tage os langt,” siger administrerende direktør Golam Sadeghnia, Okto Grid.