Artikel top billede

Bog: Lidt for mange stærke mænd i politik

Politikere med autokratiske tendenser vinder frem og truer både verdensfred og økonomisk velstand. Det er emnet for bogen ”The Age of the Strongman”, der blandt andet er kåret til en af de bedste bøger i 2022 af The Economist.

De færreste opfatter – alle uenigheder til trods – demokratiet som en truet art herhjemme, hvor regeringsskift altid foregår i god ro og orden.

Men ude i verden står det anderledes til. For selv hvis man ser bort fra oplagt autokrater som Vladimir Putin og Xi Jinping, så har demokratierne også haft deres at slås med de seneste år.

Donald Trump var som bekendt ikke meget for at anerkende nederlaget og give magten videre til Joe Biden, og en lignende øvelse har brasilianske Bolsonaro for nylig forsøgt sig med, da han skulle gå af ved indgangen til 2023.

Alle fire er imidlertid del af en tendens, hvor såkaldt ”stærke mænd” i stigende grad vinder terræn på verdensplan, hvilket er præcis hvad bogen ”The Age of the Strongman” handler om.

Her trækker journalisten Gideon Rachman ikke blot paralleller mellem oplagte tyranner som Putin og den saudiske kronprins Muhammad bin Salman.

Han ser også tendenser på stærk egenrådighed hos andre og trods alt mere fredsommelige politikere som for eksempel Boris Johnson og borderline-eksempler som tyrkiske Erdogan eller israelske Netanyahu.

Alle har de det til fælles, at de regerer på en usund blanding af populisme og magtfuldkommenhed – og gør enorm skade på verdenssamfundet.

Dels ved at starte eller opildne til konflikter i både det store og det små, dels ved at underminere traktater og handelsaftaler.

Hvilket alt sammen er med til at svække den helt enestående økonomiske vækst og relativt fredsommelige udvikling, som verdenssamfundet ellers har oplevet siden 2. Verdenskrig.

Men det kan man alt sammen læse mere om i ”The Age of the Strongman”, der for øvrigt er på The Economist’ liste over de bedste bøger udgivet i 2022 – eller se et interview med forfatteren her.

Titel: The Age of the Strongman / Forfatter: Gideon Rachman
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere