Artikel top billede

(Foto: Hisense)

Her er den første 4G-mobil med ’papirskærm’

CES: Nu kan man erhverve sig en reel mobiltelefon med den særlige papirskærm-teknologi ombord: Hisense Reader Pro.

Mens smartphones igennem de sidste årtier har satset på stadigt mere funklende og farverige skærme, tilbyder den kinesiske elektronikproducent Hisense en helt anden tilgang til mobiltelefonen.

I selskabets nyeste smartphone, Hi Reader Pro, bydes nemlig på 6,1 tommers såkaldt ’E-ink’ touch-display, den samme som findes i e-bogslæsere, hvor der sigtes efter at emulere print på papir.

Med Hi Reader Pro får brugeren alle fordelene ved ’papirskærme’ såsom glimrende læsbarhed i direkte sollys, minimalt strømforbrug og en rolig og afslappet visning optimeret til læsning.

En baggrundsbelysning i 36 niveauer sikrer samtidig, at skærmen altid er let at læse.

Den arver samtidig alle ulemper ved teknologien.

Her er ingen farver, blot 16 forskellige nuancer af grå, mens de enkelte pixels skal blinke langsommeligt, når de skifter gråtoner – en proces, der vil være en stor hindring i spil, video eller andet der kræver dynamisk opdatering.

Af samme grund er både front og hovedkamera blevet vraget i telefonen.

Ellers en rigtig mobiltelefon

Mens mange mobilfunktioner er udeladt på grund af den særlige skærmteknologi, er andre til gengæld stødt til i forhold til selskabets tidligere hybrid-enheder.

Her finder du således Android 11 styresystemet, en octa-core Snapdragon 662 processor samt 4G-mobilopkobling til både data og opkald.

Dertil følger fire gigabyte hukommelse samt 128 gigabyte lager og et stort 4.000 mAh-batteri.

Prismæssigt lander papir-mobilen i et beskedent prisleje på 1.699 kinesiske yuan, svarende til 1.735 kroner før told og afgifter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere