Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google klager til indisk domstol over antitrust-afgørelse, der var kopieret fra EU

Google kræver indisk milliard-bøde annulleret. Selskabet beskylder de indiske konkurrence-myndigheder for at have kopieret en EU-afgørelse uden at foretage undersøgelser.

Google har slaget sin nødt til en domstol i Indien, fordi søgemaskine-mastodonten mener, at indiske konkurrence-myndigheder (CCI) har kopieret dele af en europæisk afgørelse mod det amerikanske firma.

Afgørelsen handler om misbrug af markedsdominansen af Googles Android-operativsystem, og denne tekst idømte i oktober Google til at betale en bøde på 161 milloner dollar - 1,1 millarder i danske kroner.

Det skriver Reuters.

Foruden bøden skal Google ifølge afgørelsen også ændre restriktioner pålagt smartphoneproducenter relateret til præ-installation af apps.

Men Google kræver nu afgørelsen annulleret på baggrund af sin klage.

I sin indsigelse til en indisk appeldomstol argumenterer Google for, at CCI's undersøgelsesenhed har "copy-pasted" store dele af teksten fra en beslutning fra Europa-Kommissionen, der anvender bevismateriale fra Europa, men som ikke er blevet undersøgt i Indien.

"Kommissionen undlod at gennemføre en upartisk, afbalanceret og juridisk forsvarlig undersøgelse ... Googles distributionspraksis for mobilapps er konkurrencefremmende og ikke uretfærdig/udelukkende," lyder Googles klage til domstolen.

Ingen talspersoner fra CCI eller EU-Kommissionen har endnu stillet op til kommentar om Googles beskyldninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere