Artikel top billede

Apple står bag den nye Qi 2.0 trådløse opladningstandard, som tager afsæt i Apples MagSafe standard som udkom sammen med iPhone 12 i 2020.

Ny trådløs standard ligner et must: Apple står bag den nye Qi2 standard

CES: Det bliver lettere og mere strømeffektivt at oplade trådløst med Qi2-standarden.

Det har ikke altid været ligetil at få trådløs opladning til at fungere gnidningsfrit.

Selvom Qi-standarden for trådløs opladning er udbredt, er det langt fra alle enheder, der er certificeret til brug sammen med standarden.

Samtidig kan der opstå tab af forbindelse eller ringe ladeevne på grund af uhensigtsmæssig placering af spolerne inde i enhederne.

Det sigter brancheorganisationen Wireless Power Consortium at rette op på med opdateringen til version 2.0 af Qi-standarden.

Apple står bag

Bag den nye Qi2-standard er Apples MagSafe teknologi, som ved hjælp af magneter sikrer en optimal placering af enheder som mobiltelefoner på ladefladen i forbindelse med trådløs opladning.

”QI2s magnetiske profil for strømoverførsel vil sikre, at smartphones og andre enheder med genopladelige batterier er perfekt placerede til trådløs opladning, hvilket giver mere effektiv strømoverførsel og hurtigere opladning,” oplyser WPC.

Samtidig skulle Qi2 minimere risikoen for skade på enheden eller enhedens batteri, lyder det.

Den nye standard åbner samtidig nye muligheder op for elektronik producenter til at lave nye enheder og tilbehør som hidtil ikke har kunnet anvende nutidige flade-til-flade trådløs opladning.

De første enheder med Qi2 understøttelse forventes at være salgsklar op til julehandlen 2023.