Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amerikansk uddannelsesmyndighed forbyder ChatGPT: Programmet fører til snyd og problemer med elevers læring

Elever og lærere på skoler i New York vil ikke længere have adgang til Ai-programmet ChatGPT. Det sker efter flere bekymringer – blandt andet angående elevernes læring.

Lærere og elever på skoler i New York i USA vil ikke kunne tilgå ChatGPT på skolernes netværk fremover.

Byens uddannelsesmyndigheder har nemlig forbudt AI-chatten.

Det skriver Chalkbeat.

Blokering sker grundet "negative indvirkninger på elevernes læring og bekymringer vedrørende sikkerheden og nøjagtigheden af ​​indholdet," meddeler New York City Education Department.

Der hersker altså frygt for, at eleverne vil bruge programmet til opgaver og ikke få noget ud af undervisninger, og dertil hersker der frygt for, hvorvidt det, programmet skriver, er korrekt.

Blandt andet programmets evne til at løse essays er en af bekymringerne.

"På grund af bekymringer om negative indvirkninger på elevernes læring og bekymringer vedrørende sikkerheden og nøjagtigheden af ​​indhold, er adgangen til ChatGPT begrænset på New York City Public Schools' netværk og enheder," sagde talsmand for uddannelsesafdelingen, Jenna Lyle ifølge Chalkbeat og fortsætter:

"Selvom værktøjet muligvis kan give hurtige og nemme svar på spørgsmål, opbygger det ikke kritisk tænkning og problemløsningsevner, som er afgørende for akademisk og livslang succes."

Det er muligt for skolerne at anmode om adgang til AI-chatten, men kun hvis det handler om at studere eller undervise teknologien bag robotten.

New York dækker over USA’s største skolesystem, og beslutningen kan derved muligvis føre til lignende tiltag blandt andre institutioner.