Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk it-rigmand skal køre Le Mans / Britisk online-iværksætter er verdens bedst betalte kvinde / Netto dropper sin digitale indkøbsvogn

Dansk it-rigmand skal køre Le Mans. Britisk online-iværksætter er verdens bedst betalte kvinde. Netto dropper sin digitale indkøbsvogn. Manden bag CreativeLabs død. . Twitter fyrer flere.

Velkommen til morgen-briefingen fra Computerworld, som denne fine mandag morgen er sammensat af Dan Jensen.

Dansk it-rigmand skal køre Le Mans

Den danske it-mand David Heinemeier Hanssom deltager igen i år i det berømte racerløb Le Mans, hvor holdene dyster om at køre længst i løbet af et døgn.

David Heinemener Hansson har netop skrevet kører-kontrakt med holdet JotaSport, der kører i LMP2-klassen.

Det er 10. gang, at David Heinemeier Hansson - der står bag Ruby on Rails - kører Le Mans.

Du kan læse mere om hans passion for ræs her: Dansk top-programmør kører Le Mans: Derfor minder racerløb om programmering.

Britisk online-iværksætter er verdens bedst betalte kvinde

Den britiske stifter af og direktør for betting-portalen Bet365, Denise Coates, er for tiden den højest betalte kvinde i verden.

Denise Coates hævede i selskabets seneste regnskabsår 260 millioner pund i løn - omkring 2,2 milliarder kroner. Det svarer til en dagsløn på omkring seks millioner kroner.

Hertil kommer halvdelen af selskabets udbytte på 100 millioner pund, i det hun ejer halvdelen af selskabet.

Denise Coates hævede i fjor 263 millioner pund i løn, skriver The Guardian..

Hun har ifølge avisen siden 2016 hævet løn for næsten halvanden milliarder pund - 13 milliarder kroner.

Netto dropper sin digitale indkøbsvogn

Netto dropper efter mindre end et år sin digitale indkøbsvogn, som blev præsenteret i foråret 2022 og testet i fem butikker - iøvrigt som de første i Europa.

Den digitale indkøbsvogn var udstyret med en scanner, som kunne genkende og indscanne varerne i det øjeblik, hvor de blev anbragt i vognen.

Til Dagligvarehandlen siger Netto-direktør Braw Bakir, at de danske kunder har været skeptiske overfor løsningen.

Han siger til mediet, at danskerne har vist sig “ikke at være modne til den nye teknologi.'

Manden bag CreativeLabs død

Manden bag Creative Technologies - der står bag Sound Blaster - er død. Han hed Sim Wong Hoo, og han blev 67 år.

Sound Blaster var gennem mange en af de bedst sælgende lydkort, som sikrede, at der var lyd i højttalere og hovedtelefoner, når man spillede computerspil.

I tiden før Windows 95 og DirectX var det et regulært salgsparameter, at der på computeren stod ‘Sound Blaster compatible.’

Creative blev også også en stor spiller inden for MP3-afspillere, hvor selskabet dog blev jordet af Apples iPod. Creative og Sim Wong Hoo lagde sag an mod Apple om brud på teknologi-rettigheder, hvilket fik Apple til at betale 100 millioner dollar til Creative i 2006.

Twitter fyrer flere

Twitter fortsætter med at fyre folk i kølvandet på den kæmpe omstilling, som selskabet igangsatte, da Elon Musk i slutningen af oktober købte selskabet.

I ugerne efter blev såvel direktion som mere end halvdelen af medarbejderne fyret.

Ifølge Bloomberg blev ‘mindst et dusin’ medarbejdere fyret fredag i Twitters afdelinger i Dublin og Singapore - herunder flere topchefer.

Twitter meddeler til Bloomberg, at der er tale om ‘konsolideringer.’

Bloomberg skriver, at Twitter står over for flere sagsanlæg om manglende betalinger af regninger - herunder for leje af privatfly, software-services og husleje.