Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Alle statslige myndigheder skal opdatere ISO-struktur / Du bør ikke streame med din spilkonsol / Grønt lys til stor spionsag mod israelsk spionfirma / Hiper runder 100.000 kunder

Alle statslige myndigheder skal opdatere deres ISO-struktur. Du bør ikke streame med din spilkonsol. Grønt lys til stor spionsag mod israelsk spionfirma. Hiper runder 100.000 kunder. Facebook og YouTube fjerner indhold efter brasilianske optøjer.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Dagens første sending af nyheder er denne morgen skrevet og sammensat af Dan Jensen.

Alle statslige myndigheder skal opdatere ISO-struktur

Digitaliseringsstyrelsen har frikøbt sikkerhedstandarden ISO 27002:2022, som er en vejledning til ISO 27001, som alle danske myndigheder arbejder efter.

ISO 27001 er samtidig ved at blive oversat til dansk, og den danske version ventes at udkomme inden for de kommende par måneder.

Herefter skal alle danske myndigheder i gang med at opdatere deres versioner af ISO-standarden.

“Startende fra udgivelsestidspunktet af den danske version har alle statslige myndigheder 12 måneder til at implementere efter den opdaterede version af ISO 27001:2022,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen opfordrer til, at alle myndigheder omgående går i gang med arbejdet med den opdaterede struktur og de nye foranstaltninger.

Du bør ikke streame med din spilkonsol

Din spilkonsol sluger store mængder strøm, og du bør ikke anvende den til streaming, lyder det i en opgørelse fra Flatpanelse bragt af Ekstra Bladet.

Ifølge opgørelsen er strømforbruget i en PlayStation 5, der anvendes til streaming, op til 25 gange højere end en Chromecast og 20 gange højere end Apple TV.

Samme billede ser vi med XBox.

Desuden er streamingkvaliteten relativt dårlig i spilkonsollerne, fremgår det.

Grønt lys til stor spionsag mod israelsk spionfirma

Den amerikanske Højesteret giver grønt lys til, at WhatsApp - der ejes af Meta - sagsøger israelske NSO Group.

WhatsApp mener, at israelerne har udnyttet en bug i WhatsApp-appen til at installere Pegaus-spywaren til overvågning af 1.400 brugere - herunder journalister, menneskerettigheds-aktivister og andre.

NSO Group har kæmpet ihærdigt for at afværge sagsanlægget. NSO har blandt andet argumenteret med, at selskabet med Pegasus arbejdede på vegne af unavngivne stater og derfor ikke kan holdes ansvarlig, da selskabet mener at have status som ‘statslig agent.’

Den model afviser USA dog blankt kan anvendes for et selskab.

Hiper runder 100.000 kunder

Det danske internetselskab Hiper runder 100.000 kunder, og det sker et halvt år tidligere end forventet, lyder det fra selskabet, som betegner de 100.000 kunder som en ‘strategisk milepæl.’

Selskabet blev etableret i 2015 og ejes af TDC-selskabet Nuuday.

“Nu skal der yderligere skub under digitalisering og fiberdækning,” lyder det fra Hiper, som “ser frem til at fortsætte kundevæksten.”

“Hiper er sat i verden for at tilbyde lynhurtigt og driftssikkert internet til en konkurrencedygtig pris og med en sublim kundeservice, og det synes jeg i dén grad, at vores 100.000 kunder er et vidnesbyrd om, at vi lykkes med,” meddeler direktør Mads Hein.

Facebook og YouTube fjerner indhold efter brasilianske optøjer

Facebook og YouTube er godt i gang med at fjerne indhold fra de to platforme i kølvandet på optøjerne i Brasilien, hvor støtter af tidligere præsident Jair Bolsonaro er gået på gaden for med vold at få ham genindsat.

Facebook og YouTube meddeler, at de fjerner al indhold, som støtter eller hylder optøjerne.

Oprørerne har blandt andet angrebet den brasilianske parlaments-bygning i et angreb, der i både udførelse og baggrund minder en del om angrebet mod Capitol Hill i USA i forbindelse med Donald Trumps valgs-nederlag.

“Forud for valget vurderede vi Brasilien som en midlertidig højrisiko-lokation, og vi har løbende fjernet indhold, der opfordrer folk til at gribe til våben eller til at erobre kongressen eller andre bygninger,” meddeler Meta.

Især er Facebook, Twitter, YouTube, Telegram og TikTok blevet anvendt til at sprede budskabet om oprøret.