Artikel top billede

Ny storserie med Harrison Ford og Helen Mirren i front

1923 tegner vanvittigt lovende og får nu endelig dansk premiere på SkyShowtime.

”If you attack my family, it will be the last thing you ever do!”

Harrison Ford lægger ikke fingrene imellem som patriarken Jacob Dutton i serien ”1923”, der efter en kort forsinkelse får dansk streamingpremiere 16. januar på SkyShowtime.

Men det er også nødvendigt, når man for alt i verden vil beholde sin farm i Montana og er oppe mod blandt andet den lede magnat Donald Whitfield (Timothy Dalton) og fårefarmeren Banner Creighton (spillet af Jerome Flynn, kendt som den underholdende antihelt Bronn i Game of Thrones).

Ved sin side har Jacob Dutton hustruen Cara (Helen Mirren) og sønnen Spencer (Brandon Sklenar), der ellers lever som storvildtsjæger i Afrika og har kamperfaring fra 1. Verdenskrigs blodige skyttegrave.

Serien foregår i – nåja – 1923 og lægger sig mellem den meget populære nutidsserie Yellowstone og den mindst lige så gode ”1883”, hvor Dutton-familien oprindeligt rejste over prærien og etablerede sig i Montana.

Ud over skruppelløse forretningsfolk og andet godtfolk skal den plagede familie også klare sig i en tid med økonomisk nedtur og alkoholforbud. Det skal jo helst ikke være for nemt.

1923 tegner ikke blot lovende med et vanvittigt stærkt hold af hovedrolleindehavere, men også ved at være skabt af Taylor Sheridan, kreativ hovedkraft bag både 1883 og Yellowstone.

Serien er produceret for Paramount+, der også viser den i bl.a. USA, og har allerede gjort sig gældende som streamingtjenestens mest populære debut til dato; målinger viser at 7,4 millioner så debutafsnittet, da det havde amerikansk premiere midt i december.

Historien kommer til at strække sig over to sæsoner, hver med otte afsnit.

Se traileren til første sæson her.

Sæson 1 får premiere 16. januar på SkyShowtime.