Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Markant kovending: Apple kan være på vej med Mac-computer med touch-screen

Apple har altid sagt, at det er en virkelig dårlig ide. Men nu ser selskabet alligevel ud til at være på vej med en ny laptop-computer med touch screen.

Apple har altid forsvoret det, og Steve Jobs ville slet ikke have det. Men nu er Apple alligevel i gang med at udvikle nye Mac-modeller med touch-screen.

Ifølge Bloomberg har selskabet igangsat et udviklings-projekt, som ‘indikerer, at Apple seriøst overvejer at producere touch-screen Macs,” som det hedder.

Det vil i givet fald være første gang nogensinde, at Apple lancerer Mac-computere med touch screen.

Selskabets stifter og brugervenligheds-fanatiker Steve Jobs var notorisk imod det og kaldte blandt andet touch screen på computere for ‘ergonomisk forfærdelige.’

Steve Jobs fastslog flere gange, at berøringsfølsomme skærme ikke må være lodrette.

“Efter nogen tid vil dine arme falde af,” sagde han blandt andet i 2010 om touch screen på laptop.

Den linie har nuværende topchef Tim Cook fastholdt. Han sagde blandt andet i 2012, at Microsofts sammensmeltning af laptop og tablet svarer til at kombinere en brødrister med et køleskab.

Til gengæld har Apple som bekendt haft stor succes med touch screen på tablet-området med iPad, hvor touch screen er en central funktionr.

Ifølge Bloomberg har der hos Apple af den grund i årevis også været en opfattelse af, at Mac med touch screen ville kunne kannibalisere iPad-salget.

Markedet har imidletid ændret sig, og stort set alle Apples konkurrenter på markedet for bærbare computere har efterhånden lanceret bærbare computere med touch screen.

Det lægger et vist pres på Apple, som desuden kan se, at salget af Mac i den seneste tid har overhalet iPad-salget.

Bloomberg vurderer, at Apple vil kunne lancere den første Mac med touch screen i 2025 i forbindelse med en større opgradering af MacBook Pro.

Apple har for flere år siden åbnet for, at apps til iPad og iPhone også kan anvendes på Mac.

Der er dog for tiden intet, der tyder på, at Apple har planer om at kombinere sine to styresystemer, iOS og macOS.