Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Danske kryptoinvestorer skjuler deres gevinster for skat i stor stil - risikerer fængsel

Danske krypto-investorer indberetter ofte ikke deres gevinster til skat. Skatteeksperter anbefaler, at handler meldes til skattestyrelsen.

Danske kryptospekulanter indberetter ofte ikke deres gevinter til skat, da de er bange for så at modtage skatteregninger i millionklassen.

Børsen skriver, at man i flere onlinefora kan læse om spekulanter, som ‘er bange for, at Skattestyrelsen får indblik i deres handler.’

Omkring 650.000 danskere har handlet med kryptovaluta, og avisen skriver, at man ud over skattegæld risikerer både bøde og at komme i fængsel, hvis ikke man indrapporterer sin gevinst.

En kryptohandler siger til avisen, at han er blevet ‘tvungen skattesvindler’ og at det danske skattevæsen ‘fucker folks liv op.’

"Reglerne for opgørelsen for fortjenester på kryptovaluta er så komplicerede, at sandsynligheden for at nå frem til præcis samme tal som Skattestyrelsen er forsvindende lille. Det betyder også, at langt de fleste personer risikerer at ende i en situation, hvor de har begået skatteunddragelse,” siger advokat i Samar Law med speciale i kryptohande Payam Samarghandi til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere