Artikel top billede

(Foto: Intel PR)

GHz-muren brudt igen: Nu kan du købe den nye rekord-processor

Det tog næsten ti år, før seks GHz-muren kunne brydes. Mød den nye rekordholder.

Intel er igen ude med klodens hurtigst snurrende processor: Core i9-13900KS.

Den amerikanske chip-producents nye top-chip bliver endda den første, som kan snurre over seks milliarder gange per sekund, altså 6,0 GHz.

Dermed er det den første processor, der bryder GHZ-muren, siden AMD i 2013 lancerede FX-5950 processoren, der dengang kunne snurre med op til 5,0 GHz.

Fælles for begge processorer, og for langt de fleste processorer, er, at de højeste frekvenser kun opnås kortvarigt og på en enkel af regnekernerne.

Intels nye hurtigsnurrer er en fintunet version af i9 13900K, hvis max-frekvens på 5,8 GHz kun opnås kortvarigt på de særlige performance-kerner. Ved almindelig drift er basisfrekvensen på mellem 2,2 og 3,0 GHz.

Begge processorer består af 24 kerner, otte af performance-typen og 16 af den strømeffektive type.

Den nye KS-processor markerer sig dog ved at have et standardforbrug på 150 watt (og givetvis endnu højere forbrug i performance-mode), hvor 13900K nøjes med at trække 125 watt.

Intels nye hurtigløber kan samtidig bryste sig af, at være den første processor nogensinde, der har opnået en frekvens på over 9,0 GHz. Det skete ved et overclocking event i december 2022.

Intels Core i9 13900KS får salgsdebut i februar 2023 til en pris på 699 amerikanske dollar, svarende til knap 4.800 kroner før told og moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere