Artikel top billede

Underskrifts-indsamling om store bededag ramt af it-sabotage

Fagbevægelsens Hovedorganisation, der tæller 1,3 millioner lønmodtagere, skriver på Twitter, at deres underskriftindsamling, som mere end 200.000 har skrevet under på, tirsdag aften blev ramt af det, de kalder for et "hackerangreb."

I går tirsdag igangsatte Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) en underskriftindsamling, der skal vise befolkningens utilfredshed med regeringens forslag om at fjerne store bededag som fridag.

Flere hundrede tusinder danskere havde været inde at skrive under i forbindelse med indsamlingen, men på et tidspunkt efter 20:30 tirsdag aften, blev underskriftindsamlingen på bevarstorebededag.dk ramt af et cyberangreb.

Det skriver FH på Twitter.

I tweetet lyder det, at underskriftindsamlingen er blevet "angrebet af hackere".

Samtidig oplyser FH, at de håndterer det, de betegner som et "hackerangreb" og i øvrigt tager sagen meget alvorligt.

Angrebet har betydet, at FH har fjernet den løbende tæller, der registrerer antallet af underskrivere, og nu lyder det i stedet på hjemmesiden, at "mere end 220.000 danskere har skrevet under."

I et andet tweet oplyser FH, at man fortsætter indsamlingen af underskrifter. Mens indsamlingen pågår, arbejder man på at blokere nogle ip-adresser og forsøger at rydde ud i falske emails, lyder det i tweetet.

Det er endnu uvist, hvad blokeringen af disse ip-adresser skyldes, ej heller er der oplysninger om, hvor mange falske mails, der er tale om.