Artikel top billede

(Foto: NIO PR)

Her er den første kinesiske elbil skræddersyet til Europa: En NIO stationcar

NIO ET5 med den nye formgivning kan få debut allerede en gang i midten af året i juni eller juli.

Det kinesiske bilmærke NIO satser på at tækkes de europæiske bilkøbere ses tydeligt i selskabets nyligt annoncerede planer om at kreere en eldreven stationcar til de europæiske marked.

Bilen, som tager udgangspunkt i den kommende ET5 sedan fra mærket, bliver af ’shooting brake’ typen, med fire døre og en faldende taglinje, givetvist til at sikre bedre aerodynamik.

NIO chef og medstifter Qin Lihong oplyser ved et event at bilen er skræddersyet til det europæiske marked, hvor stationcar-formen er meget populær.

”Sedan-alternativer er et niche-marked i Kina, men det forholder sig omvendt i Europa, Vi ser ikke mange sedaner i Europa,” noterer han ifølge elbilsmediet Cnevpost.

NIO ET5 med den nye formgivning kan få debut allerede en gang i midten af året i juni eller juli, med en debut i Europa før en eventuel kinesisk debut, lyder det.

Den almindelige version af NIO ET5 kan bestilles allerede nu til priser fra 424.000 kroner (med batterileasing) med levering fra april måned. En eventuel stationcar-version kan forventes at ligge omkring eller lidt over samme prisleje.

Det danske udvalg af elektrificerede stationcars er i øjeblikket begrænset til to modeller: MG’s MG5 i den prisvenlige ende, og Porsche Taycan Sport Turismo i den noget dyrere ende af prisskalaen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere