Artikel top billede

(Foto: NIO PR)

Her er den første kinesiske elbil skræddersyet til Europa: En NIO stationcar

NIO ET5 med den nye formgivning kan få debut allerede en gang i midten af året i juni eller juli.

Det kinesiske bilmærke NIO satser på at tækkes de europæiske bilkøbere ses tydeligt i selskabets nyligt annoncerede planer om at kreere en eldreven stationcar til de europæiske marked.

Bilen, som tager udgangspunkt i den kommende ET5 sedan fra mærket, bliver af ’shooting brake’ typen, med fire døre og en faldende taglinje, givetvist til at sikre bedre aerodynamik.

NIO chef og medstifter Qin Lihong oplyser ved et event at bilen er skræddersyet til det europæiske marked, hvor stationcar-formen er meget populær.

”Sedan-alternativer er et niche-marked i Kina, men det forholder sig omvendt i Europa, Vi ser ikke mange sedaner i Europa,” noterer han ifølge elbilsmediet Cnevpost.

NIO ET5 med den nye formgivning kan få debut allerede en gang i midten af året i juni eller juli, med en debut i Europa før en eventuel kinesisk debut, lyder det.

Den almindelige version af NIO ET5 kan bestilles allerede nu til priser fra 424.000 kroner (med batterileasing) med levering fra april måned. En eventuel stationcar-version kan forventes at ligge omkring eller lidt over samme prisleje.

Det danske udvalg af elektrificerede stationcars er i øjeblikket begrænset til to modeller: MG’s MG5 i den prisvenlige ende, og Porsche Taycan Sport Turismo i den noget dyrere ende af prisskalaen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere