Artikel top billede

(Foto: Politiet/PR)

To års fængsel til it-ansat hos politiet for hacking af kolleger

En tidligere it-medarbejder hos Østjyllands Politi har fået to års fængsel for at hacke kollegernes telefoner.

En it-ansat hos Østjyllands Politi er idømt to års fængsel for blandt andet hacking af 140 nu tidligere kolleger. Det skriver TV2 Østjylland.

Manden lykkedes blandt andet med at kopiere kollegernes private billeder på deres telefoner under dække af at skulle undersøge samspil mellem telefoner og politiets it-systemer.

Blandt billederne var også nøgenfotos.

Manden brugte samme fremgangsmåde til at skaffe sig private fotos fra naboer.

Tre måneder af de to års fængsel gøres ubetinget. Desuden skal den 43 årige mand udføre 250 timers samfundstjeneste, og Kriminalforsorgen skal desuden undersøge, om han skal i yderligere sexologisk behandling.

Manden har selv forklaret, at det blev som en besættelse for ham, så han brugte halvdelen af sin arbejdstid på den ulovlige aktivitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere