Artikel top billede

(Foto: SalesForce/PR)

Salesforce indsætter IBM-profilen Jan Simonsen som ny landechef for Danmark

Salesforce indsætter IBM-topprofil Jan Simonsen som ny landechef for den danske forretning, hvor han afløser Jacques Soelberg, der forlod Salesforce for to måneder siden.

Salesforce indsætter den danske IBM-profil Jan Simonsen som ny topchef for den danske forretning.

Jan Simonsen kommer fra en stilling som VP i IBM’s nordeuropæiske organisation og har været ansat i IBM i 20 år i en række forskellige stillinger.

Han forlod IBM for et par uger siden. Dengang meddelte han, at han havde fået et tilbud og en mulighed, som han ‘simpelthen ikke kunne modstå.’

Jan Simonsen bliver den første dedikerede landechef i Salesforce i et par måneder.

Han overtager nemlig ansvaret for den danske forretning fra Jacques Soelberg, som forlod posten i midten af november i fjor efter 14 år i Salesforce.

Salesforce har netop gennemført en større omorganisation i den nordiske forretning, hvor selskabet for nogle måneder siden indsatte den tidligere svenske landechef Dan Bjurman som øverste nordiske direktør med ansvar for forretningerne i de nordiske lande.

I samme ombæring skiftede Salesforce ud på topposten i den samlede europæiske forretning, hvor amerikanske Lori Steele nu er indsat som ny direktør.

Den danske Salesforce-forretning har i nogle år formelt fungeret og været registreret som en underafdeling af den svenske Salesforce-forretning.

Dan Bjurman har til vores svenske søstermedie ComputerSweden fortalt, at Salesforce med organisations-ændringen satser på at kunne tilbyde stordrifts-fordele på tværs af landegrænserne.

“I sidste ende handler det om at kunne betjene vores kunder på en god måde fremfor at de forskellige [Salesforce-]lande skal deles om kunderne,” siger han.

Dansk landechef

SalesForce har omkring 700 medarbejdere i Norden - heraf omkring 180 i Danmark.

Salesforce er i gang med stor tilpasning af den samlede arbejdsstyrke og meddelte fornylig, at hver 10. stilling skal fjernes fra jordens overflade.

Selskabet reducerede også arbejdsstyrken i efteråret, hvor primært salgsstillinger er blevet skåret væk i et forsøg på at forbedre profitabilitet i en tid med økonomisk afmatning.

Nedskæringerne kommer efter, at Salesforce samlet set har næsten tredoblet sin medarbejderstab over de seneste fem års tid.