Artikel top billede

Det flade tastatur har knapper i en kvalitet, der er på højde med de bedste du finder en high-end laptops og det gør dette HP interessant. (Foto: HP)

Test: Endeligt et tastatur som du både vil lægge øre og fingre til

De tastaturer, som du finder i en high-end bærbar, findes sjældent i samme klasse som eksterne typer til den stationære arbejdshest. HP's 970 er undtagelsen og byder på tyste taster, der også kan programmeres.

Der er desværre langt mellem gode, eksterne tasturer på markedet.

Bevares, der er masser af specielle typer til gaming til dig, der ønsker sig noget mekanisk feedback eller til andre nicher.

Men alligevel oplever jeg, at det tastatur, der findes på high-end laptops som for eksempel Lenovos, er bedre.

HP's 970 tastatur er et oplagt bud på et tastatur, som rager over mængden. Det kommer til gengæld til en pris, der kan ryste de fleste: 2.365 kroner i vejledende pris.

Men du kan helt sikkert finde det noget billigere på nettet.

Den rigtige størrelse

Så HP’s bud er ikke et billigt tastatur, men det hører nu til eliten. I min meget objektive optik er det fabelagtigt.

For her er personlige præferencer naturligvis afgørende. Men størrelsen på det aflange smalle tastatur, knappernes størrelse med mere gør det perfekt i min verden.

Måske ikke mindst fordi jeg i hele mit professionelle liv har arbejdet med Apple sideløbende med Windows. Og 970-tastaturet har samme størrelse, samme form og samme antal taster som Apples Magic Keyboard, og det gør udskiftningen enkel.

Det betyder et fladt keyboard, der naturligvis kan vippes let op. Men uanset hvordan det er placeret, er det lavt. Og det er er en god pointe set med en ergoterapeuts øjne.

Det er unaturligt for dit håndled at vippe for meget – og så er et tastatur som dette perfekt. Det er helt generelt, men det er en anden snak.

Absolut stilhed

Når du klaprer løs på tastaturet, er det tydeligt, at det er tyst. Det kan naturligvis høres, men du har samme lækre stilhed i tasterne som førnævnte high-end bærbare.

Læg dertil at tasterne har den gode lette skålform, der gør, at du rammer rigtigt hver gang, og jeg har kun roser til overs. Det skyldes naturligvis også, at det minder så meget om noget, jeg har brugt i mange år. Men ikke desto mindre godt.

Gode, programmerbare taster

Der er naturligvis baggrundsbelysning og USB-C opladning, der betyder, at det kan holdes kørende i et utal af timer.

Jeg havde ikke behov for at oplade efter en uges brug med lys i tastaturet. Og du kan dosere lysmængden til det, som du finder passende.

Forbindelsen klares via en lille dongle, hvis du vil have den på 2,4 GHz. Der kan også tilsluttes via wi-fi.

Partytricket er dog, at du kan programmere en del af tasterne. Du kan programmere mere end 20 taster til genveje og få en lettere hverdag. Dertil kan den parres med ekstra udstyr ved hjælp af Microsoft Swift Pair.

Under testperioden havde jeg ingen issues med knapperne, der var programmeret, forbindelsen eller andet.

Så derfor kvitterer jeg også med en høj karakter.

Det er ikke verdens bedste tastatur. Et sådan findes nok ikke, men dette er damn close, men du får bestemt også lov til at betale for herlighederne.


Loading ikon