Artikel top billede

Efter flere DDoS-angreb på danske mål: Center for Cybersikkerhed hæver endnu engang trusselsniveauet på cyberaktivisme

Først gik det fra "lav" til "middel". Nu er cybertruslen mod Danmark fra aktivister oppe på "høj".

I maj og juni 2022 hævede Forsvarets Efterretningstjenestes digitale ben, Center for Cybersikkerhed, trusselsniveauet på det område, der hedder cyberaktivisme.

Dengang gik truslen fra cyberaktivisme fra trin to ud af fem til trin tre. Nu får dette område endnu et nøk op, og lander på det fjerde trin, der hedder "høj".

Det sker efter flere store overbelastningsangreb de seneste måneder har ramt danske mål.

Senest er det blandt andet gået ud over Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Nationalbanken og en række andre økonomiske institutioner i form af banker.

"Trusselsniveauet hæves på baggrund af høj aktivitet blandt pro-russiske cyberaktivister, der udfører mange angreb mod mål inden for en bred vifte af NATO-lande. Angrebene sker som følge af de fortsat øgede spændinger mellem Rusland og Vesten," lyder på Center for Cybersikkerheds hjemmeside.

"Vi har gennem et stykke tid set flere DDoS-angreb mod blandt andet Forsvarsministeriets hjemmesider og mod flere banker. Den type angreb forventer vi at se flere af," siger centerets chef Thomas Flarup.

"Det skyldes, at hackerne har fået mere ”slagkraft”. Det kan gøre angrebene sværere at imødegå, men det betyder ikke, at de bliver farligere. DDoS-angreb er forstyrrende og tiltrækker opmærksomhed, men de har ikke varig eller ødelæggende effekt på systemerne."