Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft er på vej med nyt transskriberings-værktøj til Word i Windows

Træt af at sidde og skrive samtalerne ud manuelt? Så er der hjælp på vej.

Microsoft er på vej med en ny funktion til Word, hvor programmet kan transskribere dit interview, møde eller foredrag.

Funktionen er netop kommet til Microsoft 365-insidere, altså dedikerede brugere, som har meldt sig til at teste nye funktioner af, inden de bliver udgivet til den brede offentlighed.

Funktionen fungerer både, hvis brugere optager samtalen direkte i Word, eller hvis vedkommende uploader en lydfil til Word.

"Transskriberingsfunktionen giver dig også mulighed for at afspille tidsstemplet lyd og redigere transskriptionen for at foretage rettelser. Derudover kan du gemme hele transskriptionen som et Word-dokument eller indsætte uddrag af det i eksisterende dokumenter," udtaler Abhinav Santoshi, produktchef hos Office Voice-teamet hos Microsoft i en meddelelse.

Optag i Word

Word-appen skal have tilladelse til at bruge mikrofonen. Det gøres i topmenuen ved at vælge ’hjem’ og derefter 'dikter' og så 'transskriber'.

Vælg knappen 'start optagelse', men sørg for at vælge det det rigtige sprog, ellers bliver det nok noget volapyk.

Når samtalen er færdig vælges 'Gem og transskriber nu'.

Hvis man ønsker at uploade en fil, skal man ligeledes benytte ’dikter’-knappen, men blot vælge 'transskriber' i stedet for 'optag'. Husk igen at vælge sprog.

Det fremgår ikke præcis, hvornår funktionen bliver offentlig tilgængelig, men den er i beta-kanalen lige nu, så skal den blot igennem release-preview-kanalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere