Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk på trapperne med ‘Master Plan 3’: Skal bane vejen for “en komplet bæredygtig energi-fremtid for Jorden’

Elon Musk løfter om få uger sløret for sin mægtige plan for Tesla, der ifølge ham skal ‘bane vejen for en komplet bæredygtig energi-fremtid for Jorden.’

Om knap tre uger vil Elon Musk løfte sløret for næste kapitel i sin store fremtidsplan for Tesla.

Det er tredje gang, at Elon Musk lancerer en strategisk plan for Tesla. De to første gange var i henholdsvis 2006 og 2016.

Den nye plan, der præsenteres 1. marts, har som den tredje i rækken fået navnet ‘Master Plan 3.’ Det kan som Tesla skriver det oversættes til enten ‘hovedplan 3’ eller ‘mesterens plan 3’.

Den altid ekstremt udviklings-ivrige Elon Musk er ikke bleg for at give planens betydning gas.

På Twitter skriver han, at ‘Master Plan 3’ bliver ‘vejen mod en komplet bæredygti energi-fremtid for Jorden. Fremtiden er lys.’

1. marts vil Tesla løfte sløret for næste generations Tesla-platform, som ifølge Elon Musk vil komme til at danne grundlag for en halvering af produktions-omkostningerne per bil.

Desuden vil selskabet løfte sløret for sine ekspansionsplaner.

Elon Musk har tidligere fortalt, at den tredje del af hans ‘Master Plan’ for Tesla kommer til at fokusere på skalering af både produktionen af Teslaerne og på selskabets supply chain, hvorigennem selskabet får leveret komponenter og batterier.

De to første kapitler i planen fokuserede i øvrigt på udviklingen af en prisbillig elektrisk bil, som alle har råd til (2006) samt i 2016 i ‘Master Plan, Part Deux’ udbredelse af Teslaerne til alle store bil-segmenter og udvikling af ‘ægte selvkørende biler [‘true self-driving,’ red].