Artikel top billede

Afgrundsdyb krise hos chip-producenter: Største dyk i 30 år

Det seneste år har været et af de værste nogensinde i hele mikroprocessorens historie.

Der skal kigges rigtig langt tilbage i kalenderen, for at finde en nedtur som den, der plager processor-industrien i disse dage.

Efter at have nogle forgyldte tider under corona-årene kommer en kolossal afmatning, hvis lige ikke er set i over 30 år.

Det fremgår af en opgørelse fra analysehuset Mercury Research, hvor de samlede tal for processor-branchen i 2022 fremgår, skriver netmediet Toms Hardware.

Således blev der i 2022 sendt 374 millioner ud på markedet, 21 procent færre end i 2021. Her er ARM-processor som primært er møntet på mobil, tablet og embed-markedet fraregnet.

Indtjeningen i perioden er også reduceret markant med et fald på 19 procent.

AMD vinder store andele

De svære tider har ramt de to tonegivende aktører på CPU-markedet, Intel og AMD, forskelligt.

For AMD har nedturen været begrænset, for der er samtidig fravristet markedsandele fra Intel. Hvor AMD i 2021 havde 23,3 procent af markedet, er andelen nu betragteligt større med 29,6 procent.

Den helt store fremgang er at notere i server-markedet, hvor AMD’s andel svulmer fra 10,7 til 17,6 procent.

Omvendt er Intel årets store taber, men holder nogenlunde stand i desktop-markedet, hvor selskabets andele blot svinder med et par procentpoint fra 83,8 til 81,4 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere