Artikel top billede

Trods censur: Det skyder op med ChatGPT-tjenester i Kina

Den ChatGPT-botten har fundet vej frem til de kinesiske brugere til trods for censur og at landet ikke er officielt understøttet endnu.

Lanceringen af OpenAI’s ChatGPT robot udløser starten på en uventet kinesisk udvikling.

Blot tre måneder efter lanceringen af den AI-drevne chat-robot er tjenesten udbredt og anvendt i Kina, hvor traditionelle amerikanske søgemaskiner som Google eller Microsoft Bing helt er forment eller stærkt modereret i henhold til kinesiske styres censur-krav.

Tjenesten forstår og konverserer glimrende på kinesisk, hvor den bruges til alt fra at skrive opgaver, tilbyde opskrifter eller programmere kode, skriver finansmediet CNBC.

”Der er en kæmpe begejstring omkring ChatGPT. Ulig Metaverset, som døjer med at finde anvendelser i det virkelige liv, har ChatGPT med et, skabt brugbart menneske til maskine interaktion. Det giver et skifte som er både øjeblikkeligt og målrettet,” noterer Ding Daoshi, direktør ved det Beijing-baserede it-konsulenthus Sootoo.

Væksten sker til trods for, at OpenAI ikke officielt har åbnet op for brugere i både det kinesiske fastland og Hong Kong, samt i autoritære styrer som Iran, Rusland og dele af Afrika.

Begrænsningen har fået flere ChatGPT-baserede tjenester til at springe op på det kinesiske sociale medie WeChat, hvor ChatGPT funktioner såsom programmering tilbydes. Nyhedsmediet Reuters erfarer her, at politisk følsomme forespørgsler, er blevet blokeret hos flere af de nye tjenester.

De kinesiske tech-giganter arbejder i mellemtiden selv på løsninger. Hos søgegiganten Baidu har man denne uge meddelt, at denne måned daner rammen om interne tests af en pendant kaldet ’Ernie bot’, mens der hos cloud- og e-handelsgiganten Alibaba også bliver arbejdet på en model kaldet ’Plato’.

Kilder med adgang til de førende kinesiske Chat-tjenester siger til mediet, at de kinesiske pendanter er ’mindst en generation bagud’ i forhold til ChatGPT. Næste store overhaling af ChatGPT, version 4.0, står til at debutere i første kvartal 2023.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere