Artikel top billede

Trods censur: Det skyder op med ChatGPT-tjenester i Kina

Den ChatGPT-botten har fundet vej frem til de kinesiske brugere til trods for censur og at landet ikke er officielt understøttet endnu.

Lanceringen af OpenAI’s ChatGPT robot udløser starten på en uventet kinesisk udvikling.

Blot tre måneder efter lanceringen af den AI-drevne chat-robot er tjenesten udbredt og anvendt i Kina, hvor traditionelle amerikanske søgemaskiner som Google eller Microsoft Bing helt er forment eller stærkt modereret i henhold til kinesiske styres censur-krav.

Tjenesten forstår og konverserer glimrende på kinesisk, hvor den bruges til alt fra at skrive opgaver, tilbyde opskrifter eller programmere kode, skriver finansmediet CNBC.

”Der er en kæmpe begejstring omkring ChatGPT. Ulig Metaverset, som døjer med at finde anvendelser i det virkelige liv, har ChatGPT med et, skabt brugbart menneske til maskine interaktion. Det giver et skifte som er både øjeblikkeligt og målrettet,” noterer Ding Daoshi, direktør ved det Beijing-baserede it-konsulenthus Sootoo.

Væksten sker til trods for, at OpenAI ikke officielt har åbnet op for brugere i både det kinesiske fastland og Hong Kong, samt i autoritære styrer som Iran, Rusland og dele af Afrika.

Begrænsningen har fået flere ChatGPT-baserede tjenester til at springe op på det kinesiske sociale medie WeChat, hvor ChatGPT funktioner såsom programmering tilbydes. Nyhedsmediet Reuters erfarer her, at politisk følsomme forespørgsler, er blevet blokeret hos flere af de nye tjenester.

De kinesiske tech-giganter arbejder i mellemtiden selv på løsninger. Hos søgegiganten Baidu har man denne uge meddelt, at denne måned daner rammen om interne tests af en pendant kaldet ’Ernie bot’, mens der hos cloud- og e-handelsgiganten Alibaba også bliver arbejdet på en model kaldet ’Plato’.

Kilder med adgang til de førende kinesiske Chat-tjenester siger til mediet, at de kinesiske pendanter er ’mindst en generation bagud’ i forhold til ChatGPT. Næste store overhaling af ChatGPT, version 4.0, står til at debutere i første kvartal 2023.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere