Artikel top billede

DR skrotter problemfyldt app efter stort afstemningskaos

Seerne til børnenes melodigrandprix får ikke mulighed for at stemme via DR's Grand Prix-app. Det sker efter lørdagens kæmpenedbrud ved de voksnes melodigrandprix.

Når der lørdag 18. februar afholdes børne-MGP, så skal vinderen af de unges vinder af den store musikkonkurrence findes via sms-stemmer.

DR har nemlig droppet afstemnings-appen DR Grand Prix.

Det oplyser mediet i en pressemeddelelse.

Det sker i kølvandet på den kritik, som DR fik efter den netop forgangne lørdag, hvor det var det danske melodigrandprix, der løb af stablen, og hvor der var store problemer med afstemnings-appen.

Appen lod ikke seerne hjemme i stuerne stemme på deres favoritsang, og de blev i stedet henvist til sms-afstemningen.

Det var ifølge DR meningen, at DR Grand Prix-appen skulle være blevet brugt i afstemningsøjemed til børne-MGP, men appen er altså blevet skrottet, lyder det.

”Det skyldes, at der ikke er tilstrækkelig tid til at sikre, at løsningen er stabil og fungerer som den skal inden lørdag,” lyder det i pressemeddelelsen fra DR.

Ikke tilstrækkelig tid til at teste systemet

Aino Olsen, der er underdirektør i DR teknologi kalder nedbruddet ved lørdagens melodigrandprix for ”helt uacceptabelt”.

Underdirektøren påpeger i pressemeddelelsen, at appen er købt eksternt og at DR har fået en redegørelse fra leverandøren efter lørdagens nedbrud.

”Nedbruddet skyldtes en teknisk fejl hos leverandøren. Den fejl er, ifølge leverandøren, udbedret, men vi har ikke haft tilstrækkelig tid til at kunne teste systemet, så vi har tillid til, at fejlen er udbedret og appen er klar til børnenes MGP, og derfor har vi besluttet, at appen ikke bliver brugt til afstemningen på lørdag” lyder det fra underdirektøren.

Aino Olsen kalder situationen for både ’ærgerlig’ og ’utilfredsstillende’, men siger samtidig også, at DR tager ekstra forholdsregler i forhold til at sikre driftssikkerheden omkring den store børnemusikfest.

Hvor det med appen var gratis af stemme, koster det 50 øre plus almindelig sms-takst at deltage i lørdagens afstemning.

Kæmpefirma står som leverandør

Computerworld beskrev tirsdag, hvordan leverandøren bag DR's Grand Prix-app var umådeligt svær at få i tale efter nedbruddet lørdag.

Banijay Nordic, der er leverandøren af den udskældte app, ejes af moderselskabet Banijay, som også ejer Nordisk Film tv, Metronome, Mastiff samt Pineapple i Danmark. Selskabet ejer i alt 120 produktionsselskaber på tværs af 22 lande.

Banijay Nordic ApS vandt i 2020 en rammeaftale til en værdi af syv millioner kroner, der bliver beskrevet som følger:

”Rammeaftalen gælder hovedsageligt en stemme-app til ’Dansk Melodi Grand Prix’ (den danske prækvalifikation til den årlige Eurovision Song Contest for voksne) og en afstemnings-app til ’MGP’ (det tilsvarende børneshow). For det andet inddrager DR samtidig i udbuddet yderligere udvikling relateret til andre second screen-apps, der involverer afstemning og interaktion med tv-seere”.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra DR i forbindelse med pressemeddelelsen, og for blandt andet at høre, om DR kun dropper brugen af appen til lørdagens begivenhed, eller om appen skal droppes helt.

Det har dog ikke været muligt.