Artikel top billede

(Foto: The Verge / Vox Media, Inc)

Sonos indleder ny æra for 3D-lyd: Mød den nye ’Era’-serie

Sonos lægger op til at give en ny dimension til lyden i dit hjem.

Oplysninger om den amerikanske streaming-specialists kommende storsatsning er kommet netmediet The Verge i hænde.

Det er store nyheder, som mediet har indhentet fra kilder tæt på selskabet, hvor både enhedernes udseende, egenskaber og priser bliver præciseret.

Her satser Sonos på 3D-lyd, hvor hensigten er at kunne skabe en omsluttende lydoplevelse til blandt andet hjemmebiografen sammen med Dolby Atmos teknologi.

To nøgle-enheder kommer i spil Era 100 og Era 300, som lander i et omtrentligt prisleje på henholdsvis 250 og 450 dollar, der skulle give enhederne bred appel. Det svarer til henholdsvis 1.750 og 3.150 kroner før eventuelle afgifter.

Era 100 – nye tilslutningsmuligheder

Era 100 bliver billigst i den nye serie, hvor den bliver den sandsynlige afløser for Sonos One, selvom den nye model bliver lidt dyrere.

Størrelsesmæssigt er den sammenlignelig, men tilbyder altså nu både stereo-lyd, til at give et bedre lydbillede.

Mulighederne for 3D-lyd skulle være der, men da der ikke er nogen højtalerenhed, der peger opad, giver det en fysisk begrænsning for omsluttende lydbilledet kan blive.

Ud over at byde på et større lydbillede, vil Era 100 også byde på nye input-muligheder med både bluetooth 5.0 opkobling og en line-in forbindelse.

Dertil understøttes den nye wifi 6 standard samt understøttelse af Apples Airplay 2.

Sonos vil også tilbyde mulighed for at tilkøbe en USB-C lydadapter og en combo-adapter til at slutte enheden til en kablet internetforbindelse.

Era 300 – fylder rummet ud

Den nye Era 300 serie sigter højere end den lille Era 100 serie, blandt andet ved at have opadrettede højttalere, som kan sluttes til i samspil med Sonos øvrige kollektion såsom Arc- eller Beam 2 lydbarerne og selskabets subwoofere.

I alt diskes op med seks lydenheder i hver højttaler, som ligesom lillebror Era 100 tilbydes i sort eller hvid.

Når det gælder 3D-lyd, vil sortimentet ifølge mediet være begrænset til musik streaming fra Amazon Music Unlimited, mens der ventes på en eventuel aftale med Apple Musics og dennes Dolby Atmos kollektion falder på plads.

Ligesom med den mindre Era 100 tilbydes der nye tilslutningsmuligheder.

Mange nyheder på vej

Era 100 og Era 300 højttalerne forventes at være salgsklar en gang i slutningen af marts måned.

Selskabet har udsigt til mere hektisk aktivitet end nogensinde ifølge mediet, for ud over de to nyheder, skulle selskabet have planer om at springe ud i en ny produktgruppe sidst på året, mens tre øvrige, nye kategorier er på tapetet efterfølgende.