Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Nu kommer Microsofts store AI-sats til dit Windows-skrivebord: Er kun et klik væk

Microsofts kunstige intelligens bages nu direkte ind i Windows 11’s proceslinje.

Microsoft vil meget gerne brede sin AI-assisterede Bing-søgemaskine ud til forbrugerne.

Derfor er det også et afgørende træk for teknologiens udbredelse tech-giganten tager, ved at bage assistenten direkte ind i Windows 11 styresystemets interface.

Muligheden vil fremover dukke direkte op i Windows 11 søgefelt, som typisk er at finde ved siden af Windows-startknappen på proceslinjen.

Her vil den nye søgemaskine få en prominent plads, med et dedikeret ikon samt inde i søgemenuen, hvor næsten halvdelen af søgefeltet vil reklamere for de muligheder, den nye søgemaskine tilbyder.

”Jeg er spændt på at kunne fremvise dagens helt store opdatering til Windows 11, hvor vi entrerer en ny æra for kunstig intelligens som gentænker og forbedrer den måde brugere får ting fra hånden på deres pc’er,” siger Microsofts produktchef Panos Panay

Fortsat i beta

Microsofts Bing AI søgemaskine har kun været tilgængelig de seneste tre uger på invitationsbasis, men er altså klar til sin brede udrulning til Windows-brugere kloden over inden længe.

Tjenesten er tilgængelig i 169 lande og vil inden længe blive stillet til rådighed til hundredvis af millioner af brugere, forsikrer Microsoft.

Ud over sin nye plads på dit Windows-skrivebord er Bing AI søgemaskinen også på vej til Bing og Edge på mobilen samt til selskabets Skype-platform, hvor det kan indgå i en chat.

Flere svipsere

Microsoft Bing AI har siden sin offentliggørelse i begyndelsen af februar gjort sig både positivt og negativt bemærket.

Dels har det vist sig at arve flere af AI chatrobotten ChatGPT’s imponerende evne til at forstå forespørgsler og besvare dem på korrekt dansk.

Bing AI bygger dog på en nyere version af den generative AI-model, som ChatGPT arbejder med, som samtidig råder over Bing-søgemaskinens brede datagrundlag.

Bing AI har dog vist sig at være at kunne overstyre i sin iver efter at generere svar, hvilket har medført en række kuriøse, opdigtede og til tider foruroligende svar fra tjenesten.