Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple AirPods skal levere meget mere end musik i ørene: Her er de store planer for headsettet

Apple arbejder på at bringe helt ny funktionalitet til sine headset.

Apple arbejder på at gøre sit allermindste og mest bærbare produkt til dato, Airpods, til meget mere end det er i dag.

Ifølge finansmediet Bloombergs apple-analytiker, Mark Gurman, vil Apple til at integrere deciderede helbreds- og sundhedsfunktioner ind i de små hvide ørepropper.

”Jeg tror på at Apple vil opgradere sine AirPods til en slags helbredsværktøj indenfor de næste et til to år, med mulighed for at fungere som en slags høreapparat. Airpods har længe haft en funktion kaldet ’Live Listen’, som kan booste lyden omkring i rummet, som forvandler Airpods til en slags høreapparat,” noterer han.

Funktionen ’Live Listen’ har været en del af iOS-styresystemet siden den udkom sammen med version 12.0 i 2018. Her fungerer den ved at tage lyd fra iPhonens mikrofoner og sende den videre til AirPods-headsettet.

Live Listen funktionen er dog ikke godkendt af de amerikanske medicin- og fødevaremyndighed, Food and Drug Administration (FDA), hvilket Apple-analytikeren regner med er noget, Apple vil stile efter.

Apples anden store wearable-satsning, smartwatchet Apple Watch, rygtes til også at få et øget fokus på helbred med verserende rygter om en integreret sensor til måling af blodsukker-niveauer.

Ifølge Bloomberg er Apples teknologi på området så fremskreden, at det forventes at være klar indenfor en en årrække.